Kvinna försvann från låst vårdboende

En kvinna i 80-årsåldern försvann obemärkt från ett låst vårdboende i Linköping på torsdagseftermiddagen. Med polisens hjälp kunde hon komma till rätta.

LINKÖPING2014-11-20 21:53

Polisen fick larmet vid 15.30-tiden från en person som stött på kvinnan då hon promenerade på Ålerydsvägen. Enligt anmälaren verkade den gamla kvinnan inte veta var hon hörde hemma utan trodde att hon befann sig i Eskilstuna. Den polispatrull, som kom till platsen, kunde efter en stunds efterforskningar få kontakt med kvinnans anhöriga.

– Det visade sig att hon tagit sig ut från en låst avdelning på ett äldreboende utan att personalen upptäckt detta. Och frågan är ju hur det har kunnat gå till utan att någon har noterat det, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Polispatrullen hjälpte kvinnan tillbaka till sitt boende och hon ska inte ha kommit till skada under sin utflykt.Verksamhetschef Susanne Carlsson på Åleryds vårdboende hade på torsdagskvällen inte hunnit få någon information om vad som hänt och avböjde därför att kommentera händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!