Det anser Skolinspektionen efter en granskning av skolan.
- Jag är glad att de inte kritiserar vårt praktiska sätt att jobba utan vårt sätt att dokumentera. Det är enklare att åtgärda, säger rektor Ed Huitema.
Kungsbergsskolan uppfyller till stor del lagens krav, anser Skolinspektionen. Men myndigheten riktar kritik mot att skolan, fram tills för en tid sedan, inte hade tillräckligt bra skriftliga rutiner för att upptäcka och sätta in stöd för elever som riskerar att inte nå målen i något/några ämnen.
OtydlighetÅtgärdsprogram för svaga elever har skrivits med otydliga formuleringar. Det framgår inte vad stödbehovet består i och hur eleven ska nå målen, anser Skolinspektionen som understryker att då kan insatsen inte utvärderas - och föräldrar har inget beslut om stöd att förhålla sig till.
Myndigheten konstaterar att elever och föräldrar inte alltid fått information om vilka mål som gäller 29i respektive ämne och att fler elever borde nå minst godkänt i alla ämnen.
Har resurserOm man har ett barn som behöver stöd i studierna, ska man vara orolig då för att han/hon inte får hjälp på Kungsbergsskolan?
- Nej, vi hjälper dem som behöver och Skolinspektionen har också skrivit att vi har resurser, som specialpedagoger, säger rektor Ed Huitema.
I intervjuer med Skolinspektionen säger barnen att de känner sig trygga på skolan. En punkt i kritiken var att skolan tidigare tog för lång tid på sig att rapportera högre upp i skolledning om någon elev utsattes för kränkningar. Det har skolan redan åtgärdat.
Senast 31 augusti ska Kungsbergsskolan redovisa för Skolverket hur man åtgärdat bristerna.