– Efter 13 år så kände vi att det var dags att göra ett större omtag, säger Mattias Weinhandl som driver restaurangen i den gamla magasinsbyggnaden från 1805.
Om någon oroar sig för några drastiska förändringar på det q-märkta huset kan man vara lugn.
– Det är en enormt fin gammal fastighet som vi vill framhäva ännu mer, säger Camilla Samuelsson, affärsutvecklare på Stångs.
Redan nu är de stora träbalkarna och tjocka stenväggarna framhävda i lokalen, hur mycket mer kan man göra?
– Jo, men man kan göra ännu mer. Vi ska använda oss av snickeri, nya möbler, ändra ljuset men också arbeta med ljudbilden inne i lokalen, säger Mattias Weinhandl.
De som kommer hit kommer märka att någonting har hänt?
– Ja, det kommer man att göra. Mycket av det nya kommer vara runt upplevelsen, med belysning och ljudbild.
Under arbetets gång har restaurangen haft stängt i tre veckor. Utöver inkomstbortfallet som det innebär kostar förstås renoveringen en slant. Men det är en ekonomisk risk som ägarna är redo att ta.
– Det har varit lite så under hela vår resa med Stångs. Att vi tar risker och vågar tro på det vi gör. Det är så livet är, man måste våga för att vinna. Och visst, vi går mot sämre tider men vi ser det som ett sätt att gasa sig ur den krisen.
Kan man också se det som ett tecken på att ni inte planerar att lämna under de närmaste åren?
– Verkligen. Vi är långsiktiga ägare och ser fortfarande att vi bara är i början på något sätt.
Handlar det här också om att hålla jämna steg med andra satsande restauranger i stan?
– Konkurrens tycker jag alltid är positivt. Det gör att man måste ligga i framkant när det gäller mat och upplevelse. Det är positivt att det blir fler bra restauranger i stan och att vi får fler Linköpingsbor att gå ut och njuta av god mat.
Som en av få restauranger i stan som ligger nära ån har Stångs en fördel – men avståndet från den mest centrala kärnan är också en nackdel.
– Det är något vi har brottats med i alla år. Men de senaste åren tycker jag att fler börjar hitta ner till ån och det är ju inte så långt hit från stan, säger Mattias Weinhandl.
– Det har ju hänt mycket nere vid ån de senaste åren då man har renoverat kajen, nya bostäder har byggts vid gamla brandstationen och det har blivit en trevligare upplevelse att röra sig här nere, det är väldigt tacksamt för oss, säger Camilla Samuelsson.