Krögarduon stänger – och öppnar nytt i centrum

Ronaldo's stänger brödbutiken på Storgatan. Nu tar ägarna Klas Högquist och Tommy Kullman sikte på lokalen mitt emot Systembolaget istället. Här öppnar de inom kort en butik med nybakat, kaffe och glass på menyn.

Tommy Kullman och Klas Högquist, delägare till Ronaldos, öppnar nytt på Repslagaregatan, mitt emot Systembolaget.

Tommy Kullman och Klas Högquist, delägare till Ronaldos, öppnar nytt på Repslagaregatan, mitt emot Systembolaget.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2024-04-01 07:00

Sedan starten 2011 har Ronaldo's haft lokaler på många adresser runt om i stan. För de nuvarande ägarna Klas Högquist och Tommy Kullman, som tog över 2018, blev första flytten år 2021 när de öppnade i JM:s nybygge vid Stångån, där under namnet Ronaldo's bistro.

Nu är det dags för nästa flytt.

Beslutet som delägarna har fattat är att stänga brödbutiken i hörnet av Storgatan och Stora torget för att istället ägna både tid och kraft åt den rörelse som är planerad att öppna i lokalen mitt emot Systembolaget på Repslagaregatan, en yta som på senare år hyst hyresgäster som ägnat sig åt tillfälliga satsningar, så kallade pop-up-butiker.

– Vi har haft en bra dialog med fastighetsägaren, Lundbergs, som resulterat i ett kontrakt som i första hand gäller under ett år med möjlighet till förlängning, säger Klas och utvecklar:

– Om stället får det lyft som vi hoppas på kommer vi absolut att vara kvar. Vi är supertaggade för det här. 

Kollegan Tommy fyller i med:

– Platsen kan vara en av de bästa i Linköping. Rena guldstället. Här utanför passerar ju mängder med folk varje dag.

undefined
Tommy Kullman och Klas Högquist är på plats där man öppnar Ronaldos bread i början av maj. "Rena guldläget", är deras kommentar till lokalens läge i centrala Linköping.

Till en början hyr Ronaldo's cirka 65 kvadratmeter i den drygt 300 kvadrat stora lokalen. Men med tiden kan det bli mer.

– Vi tar ett steg i taget. Här inne tänker vi oss fem, sex bord med ett antal sittplatser. Utanför blir det också ett mindre antal bord, säger Klas och skissar på drömmen som inom kort kommer att förverkligas.

Karta: Repslagaregatan 18
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!