Köttproducent flyttar till egen butik

Nästa vecka öppnar Britta och Lennart på nytt i Linköping. Från att tidigare ha varit ett av flera företag i saluhallen på Storgatan blir det nu egen lokal. På Nygatan 11 där man öppnar 20 mars.

Foto: Peter Jigerström

LINKÖPING2015-03-12 10:00

– Det ska bli spännande. Den stora skillnaden är att vi nu är ensamma i lokalen. Vi kommer också att ha bredare bredd än tidigare, säger Britta Andersson.

Företaget Britta och Lennarts nära kött startade egen butik 2008 i Norsholm och utökades 2009 med en butik i Knäppingsborg i Norrköping. 2013 blev man samarbetspartner med nu nedlagda saluhallen Matkällaren i Linköping.

– Vårt produktionskök finns i Norsholm och kött och chark är vårt grundutbud. Att vi nu etablerar oss i egen lokal i Linköping är en långsiktig etablering för att våra kunder där ska slippa åka till Norsholm för att handla.

Det mesta i köttväg i butiken kommer från nötkreatur av Herefordras från egna gården Torp i Vånga. En släktgård som funnits i familjen sedan 1634! Nu drivs den av 13:e generationen.

– Många recept kommer från min farmor. Gamla svenska recept över huvud taget, säger Britta.

Fläskkött kommer från Vistena gård utanför Skänninge och lammprodukter från främst lokala producenter, tre från Hällestad, en från Vreta kloster samt även från Göta kanalbolags beteslamm.

– Kravodlat, säger Britta Andersson.

Föreståndare i Linköpingsbutiken på Nygatan 11 (där tidigare en godisbutik låg) blir Ann Hemmingsson. 65 kvadratmeter butik som alltså öppnar fredag 20 mars och ska hålla öppet året runt.

– Öppningsdagen ska vi helgrilla en gris, säger Britta Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om