Körde på trottoaren i över 100

Enligt vittnen körde 31-åringen i över 100 kilometer i timmen vid olyckstillfället. Men ingen uppfattade när den 57-åriga kvinnan blev påkörd.

Foto: Peter Jigerström

Linköping2016-02-09 15:40

Videon är inte längre tillgänglig

Olyckan skedde i korsningen mellan Hamngatan och Drottninggatan vid 20.30-tiden på söndagen. En 57-årig kvinna blev påkörd när hon gick på trottoaren. Enligt polisinspektör Anders Gunnarsson vid trafikpolisen bevittnade ett tiotal personer delar av olycksförloppet. Problemet är dock att inget vittne säger sig ha sett själva ögonblicket när kvinnan blev påkörd.

– Vi har hört ganska många vittnen, men konstigt nog är det ingen som verkar ha sett när kvinnan blev träffad av bilen. Vi är angelägna att komma i kontakt med eventuella vittnen som såg när kvinnan träffades av bilen.

Hög hastighet

Polisen anser sig dock ha en tämligen god bild av händelseförloppet. 31-åringen, som enligt uppgift till Corren körde en bil som tillhör en anhörig, kom från Hejdegården när han i hög hastighet körde in på Hamngatan i riktning mot innerstaden.

– Han kom från simhallen i hög hastighet. Flera vittnen säger att han körde i över 100 kilometer i timmen, säger Anders Gunnarsson.

Samtidigt promenerade kvinnan på trottoaren på den södra sidan av Drottninggatan i riktning mot Tannefors. Hon passerade övergångsstället i korsningen med Hamngatan och var på väg mot Drottningbron när olyckan inträffade. Hon befann sig då på trottoaren.

– Hon hade hunnit över Hamngatan på övergångsstället. När hon var i hörnet av Riksbyggen-fastigheten kom bilen.

Voltade ett varv

Enligt vittnen körde 31-åringen ett stycke på trottoaren innan bilen började sladda. I detta skede måste 31-åringen, som enligt polisen var påverkad av såväl narkotika som alkohol, helt ha förlorat kontrollen över bilen.

– Bilen voltade ett helt varv.

Exakt i vilket skede kvinnan blev påkörd är ännu inte klarlagt. Enligt polisen ska hon dock ha träffats med sådan kraft att hon kastades flera meter i bilens färdriktning.

– Hon for över alla körfälten på Drottninggatan och hittades på den andra sidan av gatan, säger Anders Gunnarsson.

Ännu så länge har endast ett kortare förhör hållits med 31-åringen. Han medgav då att han körde den aktuella bilen, men sade sig ha diffusa minnesbilder.

På onsdagen ställs 31-åringen inför häktningsdomaren i Linköpings tingsrätt. Han är bland annat misstänkt för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Fotnot: Polisen uppmanar vittnen till olyckan att höra av sig till trafikpolisen på 114 14.

Olyckskorsningen. Kvinnan befann sig enligt polisen på trottoaren och var på väg i riktning mot Drottningbron när hon blev påkörd.
Olyckskorsningen. Kvinnan befann sig enligt polisen på trottoaren och var på väg i riktning mot Drottningbron när hon blev påkörd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!