Konkurrensen hårdnar – nu har nya krogen öppnat

Nu är Bastard burgers på plats i Linköping. Restaurangen har genererat i 15 nya arbetstillfällen.

Rickard Enbom, delägare och medgrundare till Bastard burgers, var på plats när det nya hamburgerstället öppnade i Linköping.

Rickard Enbom, delägare och medgrundare till Bastard burgers, var på plats när det nya hamburgerstället öppnade i Linköping.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2020-05-22 15:43

Bastard burgers har sitt ursprung från Luleå där man startade 2016.

Kedjan, som lyfter fram sitt koncept med streetfood från Norrland, finns nu representerade med 36 restauranger runt om i landet.

I Linköping är man granne med O'Learys som tagit större delen av Filbytergallerians övre plan i anspråk, men närheten till sportbaren är inget som skrämmer, menar delägaren Rickard Enbom.

– Visst, vi har båda hamburgare på våra menyer, men vi skiljer oss ganska mycket åt. Det är i grunden två helt olika restauranger som egentligen inte konkurrerar med varandra.

När det kommer till just det området, konkurrens, konstaterar Rickard Enbom att det finns ett flertal hamburgerställen i Linköping, varav några ligger väldigt nära varandra.

– Vi har naturligtvis tittat runt och vet hur läget är. Men det oroar inte på något sätt. Tvärtom, skulle jag säga. Ju fler vi är desto större är chansen att vi lockar Linköpingsborna och andra att ta sig ut och äta istället för att fixa maten hemma.

På grund av coronautbrottet har antalet sittplatser inomhus begränsats till ungefär hälften, från 150 till 75. En liknande åtgärd har genomförts på uteserveringen.

– Vi får hoppas att pandemin släpper greppet om oss snart, säger Rickard Enbom och beskriver inredningen i kedjans senaste tillskott:

– Känslan som man ska få när man kommer hit är lite industri, litet New York och lite Berlin. Gärna ihop med hiphop och kepsen vänd bak och fram.

Den nya restaurangen har genererat i 15 tjänster, varav åtta på heltid.

Karta: Filbytergallerian
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!