Huvudansvaret för att elever ska få den stöttning de behöver ligger på skolan och mentorskap och läxhjälp erbjuds i kommunens befintliga verksamhet – både i skolan och via olika samarbeten, bland annat med Linköpings universitet.
– Ett exempel är Mattecoach på nätet, där man får gå in och prata med studenter som erbjuder hjälp i matematik. Sedan har vi Mattecentrum, som både är ute på våra skolor och på webben. Det finns många sådana samarbeten sedan tidigare, säger Åsa Wennergren och fortsätter:
– Vi har också lovskolan, som är lagstadgad. Den erbjuder vi både på grundskolan och gymnasiet.
Hon ger ändå tummen upp när Linköpings stadsmission och Drivkraft Malmö nu vill erbjuda ett nytt alternativ i och med satsningen på Stadsmissionen drivkraft.
– Generellt ser vi i Alliansen positivt på den här formen, att organisationer och civilsamhället satsar på barn och ungdomar som behöver extra stöd och hjälp utanför skolan.
För att kunna driva verksamheten hoppas Stadsmissionen drivkraft på uppbackning från bildningsnämnden. Men hur Åsa Wennergren ser på ett eventuellt stöd, och i vilken omfattning, kan hon dock ännu inte kommentera närmare.
– Först måste frågan komma till oss, så att vi får veta vilket behov som finns och vilket stöd de vill ha. Och det är i nuläget inget jag, som ordförande i bildningsnämnden, har fått ta del av, säger hon.