Kommunen ska spara – gräset får växa högt

Linköpings kommun ska spara – och låter därför gräset växa på fler platser än tidigare somrar. "Gräsytorna i sig påverkas inte av att vi klipper färre gånger även om de kanske blir mindre attraktiva med längre gräs", säger Dennis Höijer från stadsmiljöavdelningen.

Linköpings kommun kommer inte klippa gräset lika ofta som tidigare.

Linköpings kommun kommer inte klippa gräset lika ofta som tidigare.

Foto: Christine Olsson/TT

Linköping2024-06-25 20:30

Kommunens budget för skötsel av gator, vägar och grönområden har minskat på grund av besparingskrav. Det innebär bland annat att det kommer ta längre tid mellan gräsklippningarna. 

– Särskilt mot slutet av säsongen kan gräset bli lite längre innan årets sista klippning, säger Dennis Höijer, gruppchef inom Stadsmiljöavdelningen på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen till kommunens hemsida.

I våras fick Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att hitta olika sätt att spara pengar för 2024, och som ska hjälpa Linköpings kommun att nå budgetmålen.

– Vi behövde hitta kortsiktiga lösningar som inte får långsiktiga konsekvenser. Gräsytorna i sig påverkas inte av att vi klipper de färre gånger även om de kanske blir mindre attraktiva med längre gräs, säger Dennis Höijer.

Kommunen ska även i fortsättningen sköta det akuta underhållet och fixa till sånt som kan vara en säkerhetsrisk. Även arbetet med dagvatten, brunnar och potthål ska fortgå som tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!