Kartan började diskuteras förra vintern och hittills har GPS:er placerats i ett flertal fordon som snöröjer åt kommunen, men inte i alla och tjänsten på internet är inte igång än.
Det säger Bill Eriksson, chef för teknik- och samhällsbyggnadskontoret.
När den väl kommer igång ska folk kunna gå in på sidan och se när plogen kommer och vilka gator som hittills är snöröjda.
Var ska man parkera?
I stadsdelen Vasastan irriterar sig många invånare på långsam snöröjning eftersom de betalar nära 4 000 kronor om året i parkeringsavgift till kommunen. För de 4 000 kronorna får man ett p-tillstånd som gäller på gator inom stadsdelen men när snö inte röjs undan kan det bli omöjligt att utnyttja tillståndet.
Bilar blockerar
Snöhindren blir en ond cirkel: Invånare får svårt att parkera och svårt att flytta sina bilar eftersom snöröjarna plogar upp vallar och stänger in redan parkerade bilar. Å andra sidan, säger Bill Eriksson, klagar entreprenörer på att p-platser är svåra att snöröja eftersom bilar står utspridda i parkeringsraderna så att snöröjningsfordon inte kommer åt.
Förra året infördes p-förbud på olika tidpunkter för stadsdelens gator i ett försök att komma till rätta med problemet.
"Skäll inte på kundtjänst"
Muharrem Demirok (C ), politiskt ansvarig för stads- och samhällsbyggnad och snöröjningen, är bekymrad över allt skäll som regnar över personalen i kundtjänst.
– En del medborgare passerar alla gränser när de ringer in. Jag tycker folk ska fundera på vad man säger. De som jobbar i kundtjänsten har absolut inget ansvar för snöröjningen, säger Muharrem Demirok.
Eftersom Demirok är en flitig användare av sociala medier får han både den vägen och via telefon påstötningar om brister i snöröjningen.
Belastningen är stor på alla som jobbar med drift och röjning, konstaterar han.
– Men jag måste ändå säga att vår beredskap är god. Vi klarar av att hantera det här.
Folk är arga när de inte ser några plogar ute. Östergötland är ett jordbrukslän, här måste väl finnas bönder som kan köra snö?
– Ja – och de är ute och kör. Varenda bonde som vill köra snö får göra det, när det är riktigt illa.
I första hand använder kommunen in snöröjare som man har avtal med och i andra hand rings övriga in.
– Men resurserna är begränsade. För två år sedan när det var riktigt illa med snön hade vi förare från långt ner på kontinenten som kom hit och röjde snö. De svenska traktorerna och lastbilarna räckte helt enkelt inte till.
jenny.eriksen@corren.se