Det var efter ett inlägg på Twitter som hoten började strömma in till det centerpartistiske kommunalrådet i inlägget skrev han följande:
"Vet ni vad jag riktigt j.vla trött på? Äldre, privilegierade och, dare I say, vita män. De slänger ur sig påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta, sen blir de kränkta när man ifrågasätter eller rent av motbevisar deras "perfekta" tes."
Hoten har polisanmälts och polisen ser allvarligt på uppgifterna, särskilt med tanke på att det är ett kommunalråd som hotats.
Hans kollegor i Linköpings kommunpolitik reagerar på olika sätt inför uppgifterna om hoten.
Chris Dahlqvist (SD)
– Jag tycker det är bedrövligt med hoten som riktats mot Muharrem Demirok men samtidigt så tycker jag att han satt sig själv i den här situationen genom att i sin tur uttrycka sitt hat mot vita privilegierade män och nu drar han offerkoftan och det tycker jag är fel. Sånt han skriver på sina sociala medier tycker han ju verkligen och är ju inget jag tycker han bara kan ta tillbaka.
Han bad senare om ursäkt för inlägget, räcker inte det?
– Jag tycker inte det räcker, det räcker inte heller att han tog bort inlägget. Personligen så tycker väl jag att man nästan bör avgå om man skriver en sådan här kommentar på sociala medier. Det han skriver kan ju inte missuppfattas på något sätt, det handlar om att han inte gillar äldre, vita privilegierade män helt enkelt.
Niklas Borg (M)
– Jag tycker det är rent bedrövligt, alla vi som är politiker måste vara beredda på att hantera tuffa debatter där det finns åsiktsskillnader men när det går ifrån det till rent personhat och hot och speciellt mot familj, hem och egendom, nej, sånt får bara inte förekomma i vårt samhälle, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M)
Niklas Borg har i egenskap av kommunstyrelsens ordförande också utsatts för hot under det gångna året och menar att det är ett stort problem.
– I Sverige är vi väldigt tillgängliga som politiker och oron jag har är att, med sådant här så kommer vi bort från det och det är verkligen inte en utveckling jag vill se i Sverige, hot mot hem och familj är ju sådant som gör att människor slutar med politiken och det är inte den utvecklingen vi behöver, vi behöver fler som engagerar sig.
Jessica Eek (V)
– Jag blev förbannad, jag blev ledsen, det är ett hot mot hela demokratin när man som politiker inte kan säga sin åsikt utan att bli hotad och trakasserad. Sen tycker jag han påvisar en viktig poäng, ju fler privilegier en person har desto snabbare kommer den personen hävda sig ha rätt i alla sammanhang.
Mari Hultgren (S)
– Jag tycker det är helt oacceptabelt och fruktansvärt att man som förtroendevald ska behöva bli utsatt för den här typen av drev eller vad man ska kalla det. Anonymiteten på nätet gör det så väldigt lätt för människor att spy ur sig och skriva saker utan att tänka på att det är en människa på andra sidan.
Rebecka Hovenberg (MP)
– Jag blev förfärad, jag vill rikta stor sympati till Muharrem, han har familj och barn, jag har inte själv blivit utsatt för något sånt här men jag kan bara tänka mig den känslan man som förälder har i en sådan situation. Jag känner stor sympati för honom och är förfärad över att det kunde gå så långt i Linköping och i vårt samhälle överlag.