Kvällssolen skiner in genom fönstren på den gamla missionskyrka där Miljöpartiet håller söndagens valvaka. Nervositeten är hög. Partiets gruppledare i kommunen, Maria Moraes, inleder sitt tal med att medge att hon är "skitnervös". Det är hon inte ensam om att vara.
Årets val beskrivs av flera av partiets medlemmar som en ödesfråga.
– Om vi får en blå regering efter valet riskerar Parisavtalet att hänga löst. Det känns oerhört läskigt. Politikerna borde hantera klimatet som den krisfråga det är, snarare än att använda klimatet för att plocka politiska poäng, menar Leonard Lönnberg, valsamordnare för regionen.
– Vi behöver tänka om, vilket kan vara obekvämt. Att vara i motståndsrörelse är inte bekvämt, men det är jäkligt häftigt, säger Maria Moraes.
Valåret 2010 utgjorde Miljöpartiets toppnotering i Linköpings kommun. Sedan dess har siffrorna dalat från 9,3 procent 2010, till 8,6 procent 2014 och 6,5 procent 2018.
Varför har era siffror sjunkit i Linköping?
– Det skulle kunna bero på att andra partier har fått det att låta som de arbetar aktivt med klimat- och miljöfrågor. Nu tror jag att bluffen är synad. Det finns bara ett grönt parti och det är vi.
Att Miljöpartiet ska klara sig över riksdagsspärren har varit långt ifrån självklart. Men när opinionen har brustit har partiet ändå stått fast vid sin linje.
Om valet går som hon hoppas väntar arbetet med vad hon anser är kommunens viktigaste frågor – klimatet och segregationen.