Vid Herrbeta rastplats ligger den klassiska vägkrogen Wärdshuset Tuppen. Företaget har funnits sedan 1986 och den senaste ägaren Choon Hiong Wong har drivit restaurangen sedan slutet av 2019. I tisdags försattes företaget i konkurs och verksamheten stängdes ner.
– Jag är jätteledsen. Det har varit en kamp i de tre år jag haft restaurangen. Två månader efter att jag tog över kom coronapandemin, då sjönk omsättningen. Jag har satsat mycket egna pengar, men till slut gick det inte längre. Nu på slutet har jag inte fått in några pengar eftersom värmepannan och ventilationen inte har fungerat, så verksamheten har inte kunnat hålla igång.
Problemen med ventilationen som inte fungerar ska resultera i att matos från köket inte vädras ur, därför har konkursförvaltaren Hans Roth, på advokatfirman Sandberg & Partner, stängt verksamheten i samband med konkursen.
Vad händer med verksamheten nu?
– Min målsättning är att sälja restaurangverksamheten i sin helhet. Konjunkturen för att sälja en restaurang är inte helt lysande, men det här är inte vilken restaurang som helst. Den har ett attraktivt läge vid E4:an och macken. Så jag kommer att utreda möjligheterna och det finns redan några intressenter.
Verksamheten hade fram till konkursen fem anställda, som nu sagts upp.
– Det är så man brukar göra, för att de anställda ska ha rätt till lönegaranti, säger konkursförvaltaren Hans Roth.