Kvarterskrogen Laszlos har funnits i Hjulsbro sedan 1993, men snart kommer namnet även att kunna förknippas med en annan del av Linköping. Till våren är nämligen en etablering i den nya stadsdelen Ebbepark planerad, med restaurang i den lokal som Svinneriet hade tidigare.
I den nya restaurangen räknar de med att behöva ha mellan fem och nio personer som jobbar, vilket gör att det blir aktuellt att nyanställa. Personalen kommer att vara anställd i företaget, och växla mellan att jobba där och i Hjulsbro.
– Vi tycker att krogen i Hjulsbro har nått den nivå den kan nå, och har därför varit på jakt efter en större lokal. Nu har vi hittat en där vi tror att vi kan utvecklas, säger ägaren Lazlo Heriri.
Sedan 2013 är det han och frun Berivan Heriri som driver kvarterskrogen. Förvirrande nog var det en annan Laszlo (Laszlo Kirsh) som grundade den. Den nuvarande ägaren hette tidigare Hozan, men bestämde sig för fyra år sedan för att byta namn. Det gjorde han för att komma ännu närmre varumärket.
– Jag bytte namn för kärleken till krogen. Juridiskt sett heter jag Lazlo nu, även om många som känner mig sedan tidigare kallar mig Hozan.
Varför valde ni just Ebbepark?
– Krogen i Hjulsbro ligger lite på en kant, så vi ville komma närmre kunderna i stan. Dessutom ger närheten till flera företag bättre förutsättningar för att hålla lunchöppet. Vi har testat det i Hjulsbro tidigare, men där har det inte riktigt fungerat.
I övrigt är tanken att den nya restaurangen ska ha samma koncept som den ursprungliga, förutom att pizza inte kommer att erbjudas. Restaurangchef Jan Bengtzon intygar att restaurangens mest kännetecknande rätt, Laszlos panna, kommer att finnas på menyn.
– Jag har testat att ta bort den tidigare, det blev ramaskri, säger han.
Hur ser ni på konkurrensen i området?
– Om jag ska vara ärlig har vi inte kollat så mycket på konkurrensen. Vi tror på oss och kör vårt eget race, precis som i Hjulsbro, säger Heriri.
Att Svinneriet la ner av ekonomiska skäl är inte heller något som skrämmer de nya hyresgästerna. Lazlo Heriri förklarar att de haft en bra dialog med fastighetsägaren Sankt Kors. Tillsammans har de kommit fram till ett upplägg som parterna tror ska fungera.
– Luncherna kommer inte att vara det viktigaste för oss, det är mest en service för området. Vi har flera ben att stå på med catering och annat som vi också kommer att kunna utveckla i den nya lokalen.
Planen är att öppna under våren 2025. Siktet är inställt på mars.