Klassiska bageriet flyttar över Stångån

Ronaldo´s har lämnat Storgatan 6 och flyttat till helt nybyggda lokaler på andra sidan Stångån. "Vi befinner oss på solsidan", säger delägaren Karl Högqvist.

Björn Juhlin, till vänster, har anställts som platschef vid Ronaldo´s nyöppnade bistro kafé i JM:s bygge utmed Stångån. Karl Högqvist, delägare, säger sig vara nöjd med nyförvärvet

Björn Juhlin, till vänster, har anställts som platschef vid Ronaldo´s nyöppnade bistro kafé i JM:s bygge utmed Stångån. Karl Högqvist, delägare, säger sig vara nöjd med nyförvärvet

Foto: Pelle Johansson

Linköping2021-11-13 19:00

Ronaldo´s har funnits längst ned på Storgatan, i hörnet vid Hamngatan, i cirka åtta år.

Den eran har nu nått sitt slut.

Nyligen öppnade man i JM:s bygge på andra sidan Stångån, i en lokal på drygt 120 kvadratmeter på bottenvåningen.

– Vi lämnade ett bra läge för att ta plats vid något ännu bättre. Jag tycker det känns som att vi flyttat till stans solsida. En härlig miljö, mysiga promenadstråk och ett häftigt bostadskvarter med många nya lägenheter. Dessutom kommer fler aktörer i restaurangbranschen att etablera sig här, säger Karl Högqvist som tillsammans med Tommy Kullman tog över Ronaldo´s 2018.

Satsningen på andra sidan ån inleddes som ett projekt för cirka två år sedan, berättar Högqvist.

– Det var då de första kontakterna togs med JM. Därefter blev planerna allt tydligare. Jag tycker att vi fått det precis som vi tänkt oss, säger han och visar runt i lokalen som rymmer omkring 40 sittande gäster.

Till våren är förhoppningen stor att kunna öppna en uteservering mot Stångån med ett 70-tal platser.

Lagom till öppningen anställdes Björn Juhlin som platsansvarig för stället.

– Under tiden som vi fixat här inne har folk kommit förbi och undrat vad som är på gång. Nyfikenheten är stor och det känns jättespännande att få vara med på den här resan, säger han.

Pajer, smörrebröd, soppor och en stor del Ronaldo´s övriga sortiment kommer att finnas på menyn.

– Vi har också sökt utskänkningstillstånd, säger Karl Högqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!