– Det har tagit lång tid att hitta den perfekta lokalen och allting, men nu börjar vi komma på plats och det känns otroligt bra, berättar Jimmy Karlsson som kommer att driva den nya restaurangen i korsningen.
Brisket and Friends har sedan tidigare andra restauranger i Göteborg, Kalmar och flera i Stockholm. Som namnet förtäljer kommer en stor del av restaurangens meny bestå av så kallad brisket. En styckningsdetalj, ofta från oxbringa, som röks under lång tid på låg temperatur.
– Själva upplevelsen här ska vara nästan som när man kommer in i ett smokehouse i USA. Det är countrymusik som spelas och sen så är det väldigt mycket "Texas barbecue-style" som vi vill få in i hela konceptet. Det ska vara vänligt och öppet, lite som att ha en barbecue med en massa polare.
Jimmy, som ska driva verksamheten tillsammans med sin bror, fick upp ögonen för kedjan tidigt och bestämde sig för tre och ett halvt år sedan för att flytta upp till Stockholm för att börja jobba på en av restaurangerna där. Men efter att både han och hans tjej tröttnat på storstaden valde de att flytta tillbaka hem till Linköping några år därpå.
– Jag kunde inte släppa taget om det helt, då det låg mig så varmt om hjärtat och jag har en otrolig passion för det. Och det märkte också ägarna. Så de sa till mig att jag borde öppna något när de började med hela den här franchisegrejen för ett och ett halvt år sen.
Exakt vilket datum restaurangen öppnar är oklart. Men tanken är att öppna i början av mars. Omkring fem-sex personer kommer att anställas till en början.
Lokalen i sig kommer att byggas om och minskas något från hur stor den var under McDonalds dagar. Det kommer att vara omkring hundra sittplatser på totalt 344 kvadratmeter.
– Det är ett centralt läge och jag tror att skyltläget är väldigt bra. Alla vet var gamla McDonalds låg och man såg ju alltid att det var folk där, så jag tror inte att det kommer vara svårt att få hit folk.
Jimmy fortsätter.
– Jag har pratat väldigt mycket med folk runt omkring i Linköping och det känns som folk är väldigt sugna på något nytt. Vi har ju väldigt mycket av samma restauranger och när det är något nytt så är det oftast någonting som man har sett förut. Vi har väldigt mycket sushirestauranger, hamburgare, italienskt och sådant. Men nu kommer vi med någonting som såvitt jag vet inte finns i Linköping tidigare.