Kastade glasflaska från balkong – åtalas

En kvinna promenerade i centrala Linköping när hon plötsligt kände att hon träffades av något i huvudet. Nu har en läkarstudent åtalats för att ha kastat flaskan som träffade kvinnan.

Polisen fotograferade den krossade flaskan efter händelsen i centrala Linköping.

Polisen fotograferade den krossade flaskan efter händelsen i centrala Linköping.

Foto: Polisen

Linköping2016-09-07 21:00

Händelsen inträffade sent på kvällen den 30 april i år. Ett antal läkarstudenter hade samlats i en lägenhet i centrala Linköping för att fira Valborg och en del av festdeltagarna vistades på en balkong på andra våningen.

Föll till marken

En kvinna var på väg till en kamrat när hon passerade under balkongen. Utan någon som helst förvarning träffades hon av en flaska huvudet. Kvinnan föll till marken och förlorade under några minuter medvetandet. När hon vaknade upp hade hon ont i huvudet och kände att blod rann från ett sår i huvudet. Kvinnan insåg att någon hade kastat något på henne från balkongen och hon utbrast:

– Vad har ni gjort, jag behöver verkligen hjälp.

Enligt kvinnan var det först när hon tog upp sin mobiltelefon för att ringa efter hjälp som några festdeltagare kom ner till henne för att hjälpa henne. Enligt kvinnan ska de ha sagt:

– Ring inte, ring inte, vi är medicinare.

Någon i sällskapet ska ha uppmanat kvinnan att ta en taxi och åka hem och vila. Till slut lyckades kvinnan, som senare fick sys på sjukhus, få tag i en vän som i sin tur kontaktade polisen. Även en ambulans skickades till platsen.

"Olikt mig"

Misstankarna kom snart att riktas mot en läkarstudent som hade deltagit i festen. En annan festdeltagare pekade i förhör ut studenten som den skyldige efter att ha sett en bild på honom. Enligt vittnet såg det inte ut som om studenten hade för avsikt att träffa någon med flaskan. Ett annat vittne uppgav att läkarstudenten dagen efter det inträffade medgav att han hade kastat flaskan. Han skulle då ha förklarat att det inte hade varit hans mening att träffa någon med flaskan.

I förhör har läkarstudenten, som nu har åtalats för vållande till kroppsskada och krävs på drygt 10 000 kronor i skadestånd, nekat till brott. När han i förhör blev konfronterad med uppgiften att ett vittne såg honom kasta flaskan sade han:

– Det låter väldigt olikt mig att jag skulle göra något sådant, om jag verkligen gjort det skulle jag minnas det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!