Karriärbytet: Från tv-nyheter till yoga

Ulf Wallgrens karriärbyte från SVT-ankare till yogalärare har förbryllat många. Nu gästar han Linköping och ger både yogalektioner och pratar om sitt jobbyte.

Lugn. Ulf Wallgrens pratar om sitt karriärbyte från SVT-ankare till yogalärare. Och undervisar i yoga

Lugn. Ulf Wallgrens pratar om sitt karriärbyte från SVT-ankare till yogalärare. Och undervisar i yoga

Foto: privat

Linköping2017-08-25 17:10

Det första som Marie Lundgren, vd för Linköpings Yogacenter, gjorde när Ulf Wallgren vid årsskiftet slutade på SVT och började som yogalärare var att ringa och be honom komma till Linköping.

– Allt detta var så oväntat. Han var en av de mest kända och uppskattade SVT-journalisterna och alla pratade om det när han berättade offentligt om sitt nya jobb som yogalärare. Jag var jätteglad när han tackade ja, och nu kommer han till oss på Yogacenter, säger Marie Lundgren.

Ulf Wallgren lämnade sitt 27 år långa yrkesliv inom Sveriges television på nyårsdagen och bytte tv-studio mot yogastudio. Han gick ut med bland annat att han hade för mycket obekväma arbetstider som tog hårt på kroppen och att yogaövningar gav honom lugn och ro. Det ville han förmedla till andra.

– Vi lever i en värld som snurrar allt snabbare. Det ställs också högre krav på oss, både mentalt och fysiskt. Därför ökar också behovet av motvikt, behovet av att kunna varva ner. Allt fler människor intresserar sig för yoga och vi har över 100 elever, säger Marie Lundgren.

Ulf Wallgrens yogalektioner och föreläsning på Yogacentrum, Storgatan 70, är öppna för allmänheten och startar klockan 10 på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!