I fyra dagar bjuder den internationella matmarknaden på karnevalsstämning mitt i centrala Linköping. Korvar, ostar och rykande färdigrätter blandas med berg av färggrant engelskt godis, franska tvålar och holländska blommor.
Gärna oftare
– Kul att vara här när allt är nytt och fräscht. Ett trevligt inslag som vi borde ha mer av bara den hygieniska standarden är okej, säger Elisabeth Forsström som just köpt en påse engelsk fudge, redan smakat på grekiska smörgåsar och även handlat korvar med hem när Corren träffar henne.
Fudge för en månad
Klaus och Susie Stottwig från Manchester är ett av de företag som reser runt i Sverige från april till oktober inom ramen för Geraud International Street Market. Deras specialitet är engelsk fudge i olika former som tillverkas i deras fabrik nära Manchester sedan över trettio år.
– Vi har med oss varor till Sverige som räcker för en månad, sedan åker vi hem till England i tre, fyra dagar och hämtar mer. Det är fjärde året vi är med på marknaden, det är väldigt trevligt. Svenskar är "nice people", säger Susie Stottvig.
Thailändska dofter
Några stånd därifrån lagar Sunan Maksamer och Sanong Gasoologne thaliändsk mat i stora wokgrytor.
– Vi gör all mat på plats, allt ska vara nylagat och fräscht, säger Sunan Maksamer, som pratar svenska efter fem år i Eskilstuna, men båda kommer från England.
Franska tvålar
Lucie Ajzemberg från Bordeaux har dukat upp med tvålar i mängder av färger och dofter i sitt stånd. Hon gillar att vara en del av den internationella gatumarknaden.
– Jag har varit i Sverige under ett halvår nu, det är trevligt, säger hon medan hon byter några tvålar för en hundralapp med en kund.