– Ja, jag har ju faktiskt drivit den i halva mitt liv, och jag har aldrig ångrat mig, konstaterar hon glatt när hon visar runt bland kaffekvarnar, praliner, teburkar och handgjorda muggar.
Det är förvånansvärt mycket som ryms på 20 kvadratmeters butiksyta. Blandningen av aromatiska teer och nymalet kaffe doftar förföriskt.
Bakom disken sköter Linda Aronsson ruljansen medan Karin tar med mig upp för den smala trappan till personalrummet som Tebladet fick ta över när Schelins konditori slog igen.
Det var det perfekta läget i hörnet där Tanneforsgatan, Nygatan och Trädgårdstorget möts som gjorde att den unga Karin slog till för 25 år sedan. Läget, i kombination med relationen med stamkunderna, är också förklaringen till att butiken fortfarande finns kvar tror hon.
– Turisterna hittar hit, liksom återvändarna som flyttat från stan. Men det är stamkunderna vi lever på och de har varit trogna även under pandemin, säger hon tacksamt.
Vid starten kunde kunderna välja på 50 olika sorters te. Nu finns det 200 varianter och åtminstone en kom till genom en olyckshändelse.
– Ja, vi råkade blanda fel, haha. Men nu är Ulla Winblad-blandningen, som vi kallade den, en av våra tio mest sålda teer.
– En av våra kunder skickar regelbundet en laddning till sin dotter i Sydney. Det känns väldigt roligt.
Vad föredrar du själv, kaffe eller te?
– Om jag måste blir det kaffe, jag är en riktig kaffemänniska.