Kan ha koppling till gängkriget

Händelsen i Tinnerö eklandskap i natt kan ha koppling till tidigare gängkriminalitet i Linköping.

Polisbevakning vid Universitetssjukhuset i Linköping där 19-åringen opererades akut på morgonen.

Polisbevakning vid Universitetssjukhuset i Linköping där 19-åringen opererades akut på morgonen.

Foto: Mikael Svensson

LINKÖPING2014-05-11 11:35

Den var strax före klockan 04 som en 19-årig man, tidigare känd av polisen, hittades vid en rastplats i anslutning till Rosenkällasjön efter att ett stort antal polispatruller drog ut efter ett tips.

- Vi kan inte utesluta att det har någon koppling till det eller organiserad brottslighet, säger Thomas Agnevik, presstalesman för polisen i Östergötland.

Gängkriget i Linköping har blossat upp flera gånger den senaste tiden. I början av mars drabbade personer med gängkopplingar samman i Ryd. Flera skott avlossades och en 23-årig man blev knivskuren.

En månad senare utbröt ett våldsamt upplopp i Skäggetorp där bland annat två poliser kom till lindrig skada. Maskerade personer upprättade också vägspärrar i stadsdelen.

Polisen kan inte utesluta att även nattens händelse i Tinnerö eklandskap är ytterligare en del i gängkriget.

Finns det uppgifter om att det är händelser på gång på andra håll i samband med det som hänt i Tinnerö?

- Inte vad jag känner till. Det är klart att det går att spekulera om sådant, men det gör inte vi, säger Thomas Agnevik.

- Och är det så att vi skulle få kännedom om något sådant så kommer vi naturligtvis att motarbeta det så gott det går, säger Thomas Agnevik.

Var du på plats i Tinnerö, vet du mer om händelsen eller har du bilder? Kontakta Corren på telefon 013-280144 eller mejla nyhet@corren.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!