"Hanna Ivarsson tycker att de höga kaffepriserna är beklagliga. 'Jag tycker att ett paket ska kosta 50 spänn.' Men hon har en strategi: hon letar efter kaffe på kampanj. Trots att hon är en trogen kaffedrickare går gränsen vid 150 kronor per paket."
Jonas Mathiesen föredrar vanligt, svart bryggkaffe, det finns ingen mjölk i hans kopp. Han lägger mycket pengar på kaffe och brukar betala 150 till 170 kronor per paket. "Jag vill stötta de lokala bönderna. Det är okej att betala lite mer för en bättre produkt."
Eva-Lena Nilsson, butikschef på Hemköp Storgatan, berättar att höjningen som skedde i måndags resulterade i att varje kaffepaket nu kostar ungefär 15 kronor mer. Hon har inte märkt av om kaffet säljs mer eller mindre. "Men folk utnyttjar kampanjerna mer."
Att köpa kaffe på kampanj är Daniel Wassing hetaste tips. Men blir kaffet dyrare än 120 kronor per paket slutar Daniel köpa kaffe, tror han i alla fall.
En kopp kaffe om dagen brukar räcka för Roxana Szente. "Nu köper vi kaffe för 80 till 90 kronor per paket och det känns lite dyrt." Trots det hade hon fortsatt att köpa kaffe om priset stiger till 100 kronor. Vid 150 kronor går smärtgränsen. "Då blir det för dyrt."
Jerry Broman dricker kaffe varje dag. Han tycker att ett kaffepaket ska kosta runt 50 kronor. "Allt över det är ganska dyrt". Men han har ett knep: en hel del kaffe dricker han på jobbet.
I söndags var det många som handlade kaffe på Ica Storgatan. Priset på kaffepaketen gick upp i måndags med ungefär 20 kronor. "Nu kommer försäljningen gå ner. I helgen passade folk på att bunkra för att de visste att priset skulle gå upp", säger Ica-handlaren Mikael Oskarsson.