Det säger Ann-Charlotte Johannesson, vd på Continuing education institute. Hon deltar i det nätverket Addher för kvinnor i IT-branschen och på måndagskvällen hölls ett av deras evenemang i Creactive i Mjärdevi. Ett 60-tal personer kom för att lyssna på föredrag, äta mat och nätverka med varandra. Föreläsaren Essy Dahlin berättade om olika innovationer och noterade att innovation ofta blir männens arena. Och hon nämnde att man nu gärna talar om datadrivna beslut, alltså beslut baserade så mycket på fakta att en maskin kan fatta dem.
– Jag är väldigt förtjust i datadrivna beslut. Men det är när man känner något som människor fattar bra beslut, glöm inte det!
Sedan lyfte hon fram ett antal innovationer, bland annat smarta glasögon för blinda som talar om vad de "ser" i sin närhet. Och virtual reality för att få människor att förstå hur en mobbningssituation känns eller hur upplevelsen är i ett flyktingläger. Därefter delades alla in i grupper som spåna fram olika innovationer.
– Sänk era ambitioner. Tänk som männen för ett tag, och ha roligt, uppmanade Essy Dahlin.
Vid borden brakade det fram idéer om gamification, energianvändning, block chain inom livsmedelstransporter och utbildning som distribueras via VR i mobiltelefoner till avfolkade glesbygder.
– Det är otroligt nyttigt att träffas på det här sättet och göra övningar tillsammans. Att det bara är kvinnor här är omväxlande. Jag arbetar på Saab och det går inte komma ifrån att det är ganska mycket män där, säger Rebecka Carlbergh, från konsultföretaget Combitech.
Emma Boström på IFS tycker likadant:
– Det är inget man tänker på hela tiden. Men när man tänker på det så kan man upptäcka att man sitter som ensam kvinna i en arbetsgrupp.
Ann-Charlotte Johannesson ser ett tydligt samband mellan alla som deltar i kvällens evenemang:
– Det som förbinder oss är att vi alla arbetar inom IT-branschen. Det är många fler kvinnor på utbildningarna nu men ännu inte någon jämvikt. Det är konstigt. För det är ett yrke som kräver massor av kreativitet och ganska lite armstyrka. Det borde vara uppskattat bland kvinnor!
Det blev hur som helst mycket skratt när grupperna redovisade sina innovationer. Och att slumpas ut i olika arbetsgrupper bland folk man inte känner uppskattade många.
– Det är också något jag rekommenderar. Att sätta ihop arbetsgrupper med personer från vitt skilda avdelningar kan göra att man tänker nyskapande, sa Essy Dahlin.
Erika Sandström på Sogeti som samordnade Addher-evenemanget var nöjd.
– Det är bra att kunna träffas på det här sättet. Det kanske också kan göra att fler tjejer söker sig till IT-utbildningarna, säger hon.