Kvinnan bakom Kakfixaren berättar om framgången

På sistone har kontot Kakfixaren växt sig stort på instagram. Kvinnan bakom kontot berättar om sig själv och framgången.

Sandra "Kakfixaren " Sjöberg efter en arbetsdag på Ica Maxi

Sandra "Kakfixaren " Sjöberg efter en arbetsdag på Ica Maxi

Foto: Olle Lindkvist

Linköping2024-06-25 18:15

Nyheten i korthet

  • Kvinnan bakom Instagram-kontot Kakfixaren, Sandra Sjöberg, har exploderat i popularitet. Efter ett viralt inlägg i mars har hon gått från 600 till nästan 10 000 följare.
  • Sandra, född i Linköping och uppvuxen i Mjölby, laddar upp vardagliga videor där hon berättar om sin dag och spelar in korta klipp från sitt liv.
  • Trots vissa negativa kommentarer, får Sandra mycket positiv feedback och uppskattning för att hennes inlägg inte alltid är "glammiga", men istället visar det verkliga livet.

– Hejsan svejsan, nu är det kväller och jag ska bege mig hemåt. Det har ösregnat och åskat idag, men nu är det uppehåll och riktigt skönt. En bra dag har det varit med full fart, precis som det ska. Men nu ska det bli skönt att åka hemåt. Bara att åka hem och ladda om. Ha nu en riktigt bra kväll. Woop woop.

Så låter ett typiskt videoinlägg från instagramkontot Kakfixaren. 

undefined
Sandra har länge laddat upp inlägg som skildrar hennes vardag. Ofta när hon dricker en kopp kaffe framför brasan eller när familjen gör saker tillsammans. Återkommande är också bubbel och jordgubbar.

Kakfixaren, som egentligen heter Sandra Sjöberg, har exploderat i popularitet på Instagram. Hon har länge laddat upp vardagliga videor när hon, på bred östgötska, berättar om sin dag och spelar in korta klipp från sitt liv. Efter ett viralt inlägg i mars, där hon äter nudlar med sin man, har hon gått från 600 till nästan 10 000 följare. 

Hur kändes det att bli stor så fort?

– Väldigt spännande och kul, men väldigt konstigt också. Folk känner ju igen mig nu. Senast idag fick jag frågan: "är det du som har kontot?" Det är ju kul såklart, men ändå lite konstigt att plötsligt bli igenkänd.

Sandra är född i Linköping och uppväxt i Mjölby. Tillsammans med sin man Håkan bosatte hon sig i Strålsnäs. De har sex barn och nio barnbarn som de tillbringar mycket tid med.

När började du lägga upp inlägg som Kakfixaren?

– Oj det var så länge sedan jag började. Jag laddade upp mycket när barnbarnen var nyfödda, sedan har det bara rullat på eftersom jag tycker det är så kul. Barnen kanske inte tycker det är lika roligt alla gånger, men jag tycker det är himla kul!

Vad kan barnen säga om inläggen?

– "Nä vad pinsamt mamma det här kan du inte lägga ut" men jo, jag kan lägga ut vad jag vill. Ofta filmar jag när vi umgås eller barnbarnen leker eller så. Jag spelade in när jag dansade med barnbarnen i hallen. "Nej mamma jag skäms" sade min äldsta då svarade jag att "du inte behöver titta i så fall", säger hon och skrattar.

undefined
Sandra trivs bäst med att jobba i kassan, där hon får prata med kunderna.

I takt med att Sandras konto växer får hon allt fler kommentarer på sina inlägg.

– Jag får höra att folk uppskattar att det inte är så glammiga inlägg varje gång, och att livet inte är perfekt.

"Jag blir så glad av dina små uppdateringar", skriver en användare "Du är så mysig att följa, underbart att du är så naturlig och spontan, tror verkligen att folk mår väl av dina vardagliga inlägg och göromål", skriver en annan.

– Negativa kommentarer får jag också ibland, men vet du vad? De skiter jag i. De allra flesta tycker ju att det är kul.

undefined
"Blir så glad av dina små uppdateringar", skriver en användare "Du är för härligt! Man får faktiskt tycka det är tråkigt med regn även om det behövs! Så det så", skriver en annan.

Tror du att det är det vardagliga som folk fastnar för i dina inlägg?

– Ja, jag tror nog det. Min man har väl sagt nån gång –  "du är inte Pernilla Wahlgren", nä men det är ju bra, jag har ju mitt liv istället och det gillar nog de som följer. Vardagliga saker, det tror jag är det bästa.

Och din utmärkande positiva inställning, var kommer den ifrån?

– Det är ju ingen som alltid är glad, men det blir ju inte bättre för att man går runt och surar tycker jag. 

Sandras inlägg kan vara allt från en sammanfattning av dagen efter jobbet, en video om när kaffefiltret vikt sig i den orangea kaffemaskinen – till lek och kojbygge med barnbarnen. Inläggen avslutas alltid med frasen "woop woop"

– Jag bara sade det en gång, sen har jag fortsatt bara. Många skriver att de väntar med spänning till videons slut så de får höra "woop woop".

Hur länge kommer du hålla på?

– Så länge jag tycker det är roligt, så som det ser ut nu tänker jag inte lägga av på länge.  

Kakfixaren

Namn: Sandra Sjöberg

Ålder: 55 år

Bor: Strålsnäs mellan Mjölby och Boxholm

Familj: 6 Barn, 9 Barnbarn, maken Håkan.

Jobb: Kassörska på Ica Maxi sedan 2003.

Uppvuxen: Mjölby, flyttade från Ryd när hon var sju år.

Känd för: Frasen "Woop woop", kärlek till jordgubbar och bubbel, att vara Östergötlands kanske starkaste livsnjutare, samlingen av muminmuggar och sin breda härliga östgötska.

Historian bakom namnet Kakfixaren: "Jag tycker om att baka och bakade mycket när barnen var små. Min mailadress är samma och den skaffade jag då."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!