Ica maxi skänkte mängder av godis

Efter översvämningen i söndags skänkte Ica maxi åtta vagnar med godis till Linköpings Stadsmission. Godiset kommer bland annat gå till i ett skyddat boende för kvinnor och deras barn.

Chauförren Joakim hämtar upp godis till Stadsmissionens verksamheter.

Chauförren Joakim hämtar upp godis till Stadsmissionens verksamheter.

Foto: Ica Maxi

LINKÖPING2018-08-10 09:30

I söndags drabbades Ica maxi i Tornby av en olycka. Ett enskilt sprinklerhuvud gick plötsligt sönder och sprutade ut mängder med vatten i butiken. Den aktuella sprinklern var placerad nära kassorna, vilket gjorde att några hyllor med godis och tuggummin dränktes.

– Vissa varor totalförstördes, men godispåsar lite längre bort från sprinklern blev bara fuktiga. Vi ville inte sälja dem, men det kändes otroligt onödigt att slänga allt, säger Johan Vanselius, butikschef.

Det var en blandad kompott godis som Stadsmissionen fick komma och hämta med sin lastbil.

– Det känns väldigt bra att det kommer till användning, säger han.

Stadsmissionen ska skänka godiset till bland annat kontaktcentrum och ett skyddat boende för kvinnor och deras barn. När vi kontaktar Johan Vanselius är han först förtegen om hur mycket godiset var värt, rädd för att människor ska tro att butiken agerade i reklamsyfte.

– Vi ville bara slippa slänga godiset. Men jo, det var väldigt mycket godis. Stadsmissionen kommer att kunna använda det länge.

Anna Forsberg och Johan Vanselius var glada att godiset kom till användning.
Anna Forsberg och Johan Vanselius var glada att godiset kom till användning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!