Det spikas, målas och kånkas så svetten lackar på Klostergatan i Linköping. Det är husse Gustaf Eriksson som håller i verktygen. Just nu lever han sin dröm, ivrigt påhejad av Nelson. Inte konstigt, omgiven av godsaker som han är.
Snart öppnar något alldeles nytt för våra fyrbenta vänner och deras hussar och mattar.
Efter att ha flackat runt i världen, gått en hotellutbildning, läst marknadsföring, utbildat sig till maskintekniker och jobbat som försäljare i Stockholm fick 38-åriga Gustaf nog. Nu ville han göra något helt annat, något eget. Så han sa upp sig från jobbet i Täby och flyttade till "en mer lagom stad", det vill säga Linköping.
– När jag var tvungen att ta bilen utanför stan för att köpa foder och annat till Nelson slog det mig att det inte finns någon djuraffär i city. Det var i våras och där och då bestämde jag mig för att öppna Djurboden.
Han älskar djur och han älskar människor, så varför inte?
Nu renoverar han före detta klädfirman Systrarna Catos lilla rosa stenhus för att kunna sälja foder och tillbehör till hundar och katter. Det ska bli lantligt och rustikt, påminna om en gammaldags lanthandel.
Men det stannar inte där.
– Jag har tänkt mig hundfrukost halv nio varje lördag med kaffe, macka och tuggben. Jag är ju granne med ett suveränt bageri och tanken är att alla som vill kan komma på frukost med sin hund – eller katt, om man nu har en katt som trivs med hundsällskap.
Så lite av ett djurfritis blir det också. Men även ett minispa med självbetjäning.
– Jag ska ha ett hundanpassat badkar med dusch i ett separat rum, som alla kan använda. Framöver ska jag bjuda in intressanta föreläsare till frukostarna, det finns ju mängder av duktiga djurmänniskor i stan.
Han ska sälja svensktillverkat foder och dito tillbehör.
– Vi har ju ett företag här i stan som tillverkar koppel och annat. De olika fodren är svenska produkter som innehåller allt en hund eller katt behöver, utan onödiga tillsatser och utfyllnadsgrejer.
Tänk om det blir världens anstormning?
– Ett enda stort kaos – åh, va kul! säger Gustaf sprudlande. Jag är så taggad och jobbar järnet inför öppningen, lördagen den 30 oktober. Men frukosten startar först veckan efter.
Nelson säger inte så mycket. Han är mest förundrad över att han plötsligt blir beordrad att – för bildens skull – käka tuggben uppe på köpmansdisken.