Det var i mars som coronapandemin slog till med full kraft på bred front.
Följderna lät inte vänta på sig med käftsmäll efter käftsmäll för näringslivet där flera olika sektorer föll som stora gråstenar.
Hotellbranschen var en av dem som drabbades hårt.
– Det var som att trycka på en röd larmknapp. Plötsligt ställdes allting in. Inga konferenser, inga företagsbesök. Det bara tvärdog från en dag till en annan, säger Rebecca Wodajo, hotelldirektör för Saga och Slottsparken som båda ingår i kedjan Nordic Choice.
På koncernnivå togs beslutet att Saga och Slottsparken skulle stängas, samtidigt som systerhotellen i Linköping, Box och Ekoxen, skulle drivas vidare.
Beskedet levererades innan sommaren och drygt två månader senare, i början av augusti, bestämdes att Slottsparken skulle öppna igen.
– Vi har haft en bra start med både affärsresenärer och privata som kommit hit. Det är trevligt att se att flera av våra stamgäster hittat tillbaka till oss och att vi kunnat återanställa en viss del av den personal som sades upp, säger Rebecca Wodajo, som samtidigt konstaterar att branschen står inför flera stora utmaningar framöver.
– Beläggningen är fortfarande långt ifrån vad den varit.
– När det var som värst backade vi kanske 60 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det kommer att ta lång tid innan vi hämtar tillbaka det tappet.
Att försöka ge sig på och spå det som väntar i höst och vinter är omöjligt, hävdar Wodajo och pekar på flera frågeställningar som kan bli aktuella.
– Finns det en risk för en andra våg? Kommer det nya restriktioner? Ingen vet hur det blir, samtidigt som flera länder runt omkring oss slår larm om en ökning av antalet smittade.
Hotell Saga vid Stora torget med tapasbaren Aioli kommer att vara fortsatt stängt, berättar Rebecca Wodajo vidare.
– Det är oklart när vi kommer att köra igång där. Beslutet kommer att fattas av ledningen i koncernen, säger hon.
Mer nytt när det gäller verksamheten vid Slottsparken är att hotellets restaurang, B&B, troligtvis kommer att öppna senare i höst.
– I väntan på det serverar vi frukost och middag till våra gäster på hotellet. Vi passade på att renovera det stora restaurangköket under tiden som vi höll stängt under sommaren. Golvet var slitet och behövde bytas ut.