Hon tar över kommunala bolaget

Anna-Maria Jakobsson ska ta över som ny vd på kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors.

Anna-Maria Jakobsson ska ta över som vd för Sankt Kors under nästa år.

Anna-Maria Jakobsson ska ta över som vd för Sankt Kors under nästa år.

Foto: Sankt Kors

Linköping2019-02-18 13:16

Sankt Kors Fastighets AB bygger och utvecklar fastigheter för företag i Linköping. Genom Dukaten Parkering ansvarar Sankt Kors även för genomförandet av kommunens parkeringsstrategi i Linköping.

Styrelsen i Sankt Kors har nu beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd i bolaget från och med den 1 mars. Tanken är dock att hon ska ta över som vd efter Johan Kristiansson som går i pension vid kommande årsskifte.

– Jag vill fortsätta att utveckla Sankt Kors och skapa möjligheter för nya företag, säger Anna-Maria Jakobsson, som har arbetet som tillväxtchef på Sank Kors sedan 2017.

Anna-Maria Jakobsson är bördig från Linköping har tidigare bland annat arbetet med tillväxt- och fastighetsfrågor på omsorgsföretaget Ambea.

– Jag är väldigt glad att få det här förtroendet och ser fram emot att ta steget till vice vd- rollen, säger Anna-Maria Jakobsson.

Gunnar Broman, styrelseordförande för Sankt Kors säger följande i en kommentar:

– Sankt Kors har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och har en unik företagskultur som vi är måna om att säkra även framåt. Vi valde därför att redan nu utlysa vd-rollen internt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!