Till vardags jobbar 30-åriga Cecilia som kundvärd på Stångåstadens kontor i Ryd. Men när hon i höstas fick erbjudandet av arbetsgivaren att skriva en bok var det ett lätt beslut att ta.
– Jag blev jätteglad, det var precis vad jag drömt om eftersom jag tidigare studerat litteraturvetenskap och svenska. Jag älskar att skriva. Det här var det roligaste jag någonsin gjort, säger Cecilia
Sedan 2009 har Stångåstaden och Hyresgästföreningen drivit projektet "Framtidens Ullevi" och den nyutkomna boken i 1 000 exemplar är en del i detta.
Cecilia Svärdström har tillsammans med projektledaren Helén Ohlsson intervjuat åtta familjer. Två familjer från Sverige och Skäggetorpsbor från Somalia, Kurdistan, Bosnien, Syrien, Dominikanska Republiken och Chile.
– Den röda tråden hemma hos alla har varit kärlek. Kärlek till mat, dans, musik och naturligtvis Skattegården där Stångåstadens 656 familjer bor.
Språket har under intervjuerna inte varit något som helst problem. Pratet har varit på svenska. Hon har gråtit och skrattat när hon hört alla spännande och fantastiska historier.
I boken finns också recept från alla de intervjuade. Deras älsklingsmat och Cecilia har smakat på vissa av rätterna.
Har du själv lagat till rätterna där hemma också?
– Nä, faktiskt inte men det kommer jag säkert göra. Det finns recept från Sverige också i boken också må du tro.
Vilka tror du köper boken?
– Boende i Skäggetorp och säkert även de som tidigare bott här, hoppas Cecilia.
Den 12 september ska det firas i Skattegården. Området fyller 40 år och dagen till ära kommer Stångåstaden att sälja boken för hundralappen.