Hon blir vd för det nya bolaget

Tekniska verken satsar på ett nytt energibolag i Linköping som ska göra det enkelt för kunderna att spara energi. Nu är det klart vem som blir vd för det nya bolaget.

Maria Bolin Anvill är det nya bolaget Utvecklingsklustret energi AB:s  nyrekryterade vd.

Maria Bolin Anvill är det nya bolaget Utvecklingsklustret energi AB:s nyrekryterade vd.

Foto:

Linköping2019-06-25 20:00

Bolaget Utvecklingsklustret energi AB ska utveckla nya digitala tjänster inom energibranschen som ska hjälpa kunderna att ha kontroll över sin energiförbrukning. Syftet med bolaget är att göra det attraktivt och enkelt för kunderna att använda energi på ett mer hållbart sätt.

Maria Bolin Anvill är bolagets nyrekryterade vd. Hon är i dag vd på företagsinkubatorn Lead och börjar på sin nya post i september. Hon är mån om att påpeka att hon inte kommer med några redan färdiga tekniska lösningar.

– Energibranschen är oerhört spännande och under stor förändring vilket gör att vi kommer att behöva samarbeta snabbt med utveckling av både teknik och affärsmodeller. Jag kommer att jobba nära alla fem energibolagen och lyssna in vilka utmaningar de ser framför sig och vilka tekniska lösningar de och kunderna har behov av. Sedan ska vi jobba med att hitta lösningar, säger Maria Bolin Anvill.

Utvecklingsklustret energi AB bildades av Tekniska verken tillsammans med Öresundskraft, Jämtkraft, Jönköping energi och Umeå energi och har sitt huvudkontor i Linköping. Samarbetet har pågått under ett år och det är en strategisk satsning för att dessa energibolag ska kunna erbjuda innovativa energitjänster till sina kunder. I det nya bolaget ingår också delägarskap i Power2u – ett ungt innovativt bolag – som utvecklar digitala tjänster för fastighetsbranschen och erbjuder fastighetsägare möjlighet att reducera och optimera sin värme- och elförbrukning.

Maria Bolin Anvill är det nya bolaget Utvecklingsklustret energi AB:s  nyrekryterade vd.
Maria Bolin Anvill är det nya bolaget Utvecklingsklustret energi AB:s nyrekryterade vd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!