Att det ska finnas färdstjänst är alla partier eniga om. Men inte riktigt hur den ska hanteras. I fullmäktige hade samtliga partier, utom Miljöpartiet, en åsikt i frågan som gällde en höjning av färdtjänsttaxan.
I samband med ändringen i pris har också indelningen av resors längd förändrats.
– För många blir det nu istället billigare att resa längre, sa Muharrem Demirok (C)
Något som Mari Hultgren (S) inte tyckte var ett hållbart argument.
– De här är ett förslag som gör det dyrare för de allra flesta, sa hon.
Hon fick medhåll av Michael Cocozza och Jessica Eek (V) som båda ansåg att moraliskt sett borde taxan vara noll kronor.
– För en kommun med 570 miljoner i överskott finns det ingen anledning att höja taxan för funktionshindrade och pensionärer, sa Michael Cocozza.
För den som inte är insatt i färdtjänstfrågan kunde debatten ibland bli aningen rörig. Det handlade förutom priser, också om zoner och det ansvar som ligger hos regionen vars föreslagna avgiftshöjning låg högre än vad kommunen nu beslutade om.
Från och med första juli gäller två zoner i färdtjänsten.Kortare eller längre än 25 km. (S) vill hellre att färdtjänsten ska ha samma utgångspunkt som vanlig kollektivtrafik, det vill säga fyra zoner. Något som Muharrem Demirok och flera ledamöter påpekade inte skulle gå, med mindre än att kommunen återtog färdtjänsten i kommunal regi.
Frågan avgjordes med votering och förslaget till höjning antogs med rösterna 49 för och 29 röster emot samt en nedlagd röst.