Varje år uppmanar festivalen besökarna att ge konstruktiv kritik för att kunna förbättra arrangemanget till nästkommande år. Detta i form av bland annat ett formulär som skickas ut till besökarna. I år har dock tongångarna varit hårdare än vanligt.
– Det har blivit ett stort mediedrev av det här med bland annat personangrepp, säger Samuel Anlér, grundare till NärCon.
En av de saker som kritiserats är svårigheterna som uppstod då regnet började falla.
– Vi fick problem med stormen. Vi blev tvungna att riva huvudscenen eftersom det blev farligt och dessutom förstördes utrustningen. I panik fick vi hyra in oss i en restaurang på området, men de tog bara in 700 personer och då var det kanske 5000 som ville delta. Det gjorde många ledsna och det förstår vi, säger Samuel Anlér.
2014 var första året som festivalen pågick i flera byggnader. Då fanns det dock inget staket runt området. Detta medförde att flera incidenter med utomstående störde evenemanget och gjorde att deltagarna inte kände sig trygga. Därför togs beslutet att ha ett staket runt årets festivalområde. Något som fått både ris och ros. Mest kritik har de timslånga köer innan besökarna kunde komma in på området fått.
– Insläppet måste vi få bättre rutin på, det ska inte ta så lång tid att komma in, säger Samuel Anlér.
Ytterligare en punkt som diskuterats flitigt är funktionärerna. Många kritiserar organisationen för att inte ha informerat dem tillräckligt väl för att kunna hjälpa besökarna. Samuel Anlér menar dock att det finns en förklaring till det.
– Det är 70 arrangörer under oss i kommittén som i sin tur ansvarar för sina funktionärer och att de blir informerade. Det är en stor organisation med många unga människor inblandade som engagerar sig och som kommer ifrån hela landet. Vi gör allt vi kan för att lära upp och stötta dem för att utvecklas i bland annat ledarskap, men ibland blir det fel.
En annan omtalad händelse är lördagens misshandel där flera funktionärer och två tonårspojkar var inblandade. Det har aldrig tidigare förekommit någon liknande incident som den under lördagsnatten.
– Det hade varit en sak om det var utomstående, men nu var det besökare som druckit och var påverkade. Det har skakat om oss, säger Samuel Anlér.
Han fortsätter.
– Det är märkligt. Vi har gjort det här i 13 år och i fredags tänkte jag att det här kunde bli vår bästa festival någonsin. Nu efter framförallt misshandeln känns det istället nästan som den sämsta.
Samuel Anlér beskriver dagarna efter festivalen som tunga. Framförallt drevet på nätet mot festivalen och de som jobbat med den menar han har varit extra svårt.
– Den konstruktiva kritiken som är legitim har blandats med rykten, hot och rena lögner om arrangemanget. Jag hoppas att det snart ska lugna ner sig.
Det finns dock flera punkter som har blivit bättre sedan föregående år. Funktionärernas situation är en av dem.
– Jag hoppas att vi kan hålla kvar de förbättringarna och satsa mer på besökarna nästa år. Det här är mina vänner och mitt liv, jag vill verkligen att det här ska vara en fristad för de som känner att de inte hör hemma i vardagen.
Han fortsätter.
– Drevet som är nu blir som ett angrepp på det vi står för och det får inte hända.