Den upptäcktes i Mexico och kallades svininfluensa eftersom spridningen till människa gick via grisar. På hösten gjorde Världshälsoorganisationen WHO bedömningen att det rörde sig om en pandemi, alltså att stora delar av världen drabbades av samma smitta.
Nu finns smittan där precis som den vanliga säsongsinfluensan. På Kungsgatans vårdcentral hittar Corren tre damer som väntar på sprutan. De har alla lyssnat på experterna som försäkrat att vaccinet inte längre ger biverkningen narkolepsi.
– Jag tror på vaccinet, men det kan bero på min bakgrund som sjuksköterska. Att jag är här så sent beror bara på att jag inte kom iväg i höstas, säger Birgitta Almtun.
– Ja, jag brukar vaccinera mig men tiden gick. Sen läste jag i tidningen om att det var väldigt många fall i Norge, fortsätter Anita Åkerbäck.
De bägge känner varandra sen tidigare och stötte på varandra i kön på Kungsgatans vårdcentral.
– Och vi har varit lärare på Hälsouniversitetet så vi ska väl föregå med gott exempel, förklarar Anita Åkerbäck.
Den tredje i kön, Birgitta Windoff, såg på Godmorgon Sverige där det satt en expert som påminde om vikten av att vaccinera. När han förklarat att årets vaccin inte har de farliga biverkningarna tog hon sig iväg.
– Jag har varit lite både för och emot, men då bestämde jag mig. Sen läste jag att äldre har lätt att utveckla lunginflammation som en följdsjukdom av influensan. Och jag vill vara pigg, säger hon.