Här söker hundratals frivilliga

Vi var tidigare under söndagen i kontakt med en kamrat till den försvunne studenten Victor, 22.

Foto: Jeppe Gustafsson

LINKÖPING2016-05-08 18:32

Videon är inte längre tillgänglig

Hen berättade att många studenter hörsammat uppropet från Missing people och skulle delta i sökandet.

Responsen på Missing Peoples uppmaning blev över förväntan. Enligt polisen var det någonstans mellan 400 och 500 personer som kom för att hjälpa till i letandet. Det är fortfarande i Vallaskogen och Rydsskogen som sökandet pågår.


LÄS MER: TV: Polisen: "Det kan vara dråp"


Men enligt Jan Fryksén, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland, så kan sökområdet utökas när så många människor deltar.

- Annars är det i närområdet, de mest sannolika områdena som vi koncentrerar oss på, med en dubbelkoll av koloniområdet, konstaterar han och tillägger:

- Vi har inte så många fler sökområden att beta av. Det går inte att söka av hela kommunen. Hemvärnets insats avslutades däremot vid 15.30 på söndagseftermiddagen.


LÄS MER: Polisen släpper bild på Victor, 22


Vid 18-tiden på söndagskvällen hade inget nytt framkommit i sökandet. Studentens mobiltelefonen är fortfarande inte funnen.

- Vi har egentligen inte hittat någonting, säger Jan Frysén.

Tidigare under söndagen meddelade polisen att man inlett en förundersökning om dråp. Men det handlar inte, enligt Jan Fryksén, om att polisen har något som tyder på att studenten skulle vara bragd om livet. Det handlar mera om att med en upprättad förundersökning kan polisen agera från ett annat lagrum.

- Vi får fler utredningsmöjligheter, bland annat kan vi göra en så kallad masttömning och det man inte göra utan en förundersökning.


LÄS MER: Inga spår efter försvunne studenten

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!