41-årige Simon Daoud har varit i pizzabranschen sedan han var 14 år.
– Jag fick hoppa in och hjälpa mina bröder som hade öppnat restaurang i Norrköping. Jag var där och lärde mig jobbet från grunden. I början tog jag hand om disken och serveringen. När jag kände att jag kunde den delen av yrket fick jag ta lite mer ansvar. Slutmålet var att bli bagare och dit nådde jag efter ett tag.
Efter en utflykt till Norge där Simon Daoud arbetade som pizzabagare i två år, återvände han till Sverige och slutligen till Motala där han haft pizzeria Sorrento vid Verkstadstorget i cirka åtta år.
– Jag har jobbat upp en bra verksamhet i Motala och kommer att ha kvar stället. Det är inte aktuellt att överge det. Samtidigt ser jag satsningen i Linköping som rätt steg att ta. Det är en livfull stad som växer med fler invånare.
Öppningen av den nya pizzerian, Sorrento 1, blir i lokalerna på Bjälbogatan där restaurang Mezaya tidigare låg.
– Ett bra läge med mycket studenter som bor i området runt omkring. Till sommaren hoppas jag ha klart med en uteservering också, säger Simon Daoud som funderat en hel del kring den konkurrens som råder inom krogbranschen, och kanske särskilt då för pizzerior.
– Det finns många liknande restauranger i Linköping och här i Valla, det vet jag. Men situationen är ungefär densamma i Motala och där har jag ändå lyckats bra. Det gäller att tro på det man håller på med och försöka göra det så bra som möjligt.