Här öppnar den nya restaurangen

Kolgrillen Angry bull finns redan i Norrköping. Till hösten öppnas en systerrestaurang i Linköping. Och ägaren menar att hans erfarenhet ska leda till framgång.

Det här är mitt liv, säger Enes Ganibegovic om att driva restaurang.

Det här är mitt liv, säger Enes Ganibegovic om att driva restaurang.

Foto: Erik Windolf

LINKÖPING2018-07-19 18:00

Angry bull steakhouse finns redan i Östergötland, men i september öppnar ägaren Enes Ganibegovic en restaurang även i Linköping. Lokalen på Drottninggatan – där Kniv och Gaffel tidigare låg – renoveras just nu för fullt.

– Många från Linköping har varit hos oss och bett om att vi ska öppna här. Jag tror att det kommer gå bra, säger Ganibegovic.

Att köttet tillagas i kolgrill samt att de gör mycket från grunden tror han ska tilltala gästerna.

Allt fler äter allt mindre kött. Hur tänker du kring det?

– Man måste ha något för vegetarianer. Vi försöker alltid fixa något. Vår halloumiburgare är grym, säger Ganibegovic.

Med nästan 30 år bakom sig i restaurangbranschen är han lugn inför öppningen i höst.

– Jag har drivit restaurang i Göteborg, Umeå och Norrköping och jag gillar det här. Det här är mitt liv.

Genom åren har han finslipat sin restaurangverksamhet, menar han.

Det finns redan liknande restauranger i Linköping. Är du inte rädd för konkurrensen?

– Det är bra att det finns konkurrens, då håller vi oss på tå. Men jag är inte rädd. Jag vet vad jag gör.

Att nästan allt kött är svenskt och tillagas i särskilda kolgrillsugnar är något som Enes Ganibegovic tror kommer locka många till den nya restaurangen. Han är fast övertygad om att han vet vad som fungerar och vad som inte gör det.

– Bara kvalité håller i längden. Allt annat är bara tillfälligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!