Här hyllar han sitt älskade Ryd

Han tycker att det sprids en förenklad och negativ bild av förorterna. Nu har Achrafs låt "Inga problem" fått stor spridning. Låten, där han hyllar gemenskap – och hemorten Ryd.

Foto:

LINKÖPING2017-06-22 18:00

AchrafBenachour är 21 år och uppväxt i Ryd. En uppväxt fylld av vänner, sammanhållning och glädje. I högstadiet började han på Engelska skolan. Där fick han frågor från klasskamrater om hur livet var i det hårda, svåra och kriminella Ryd.

– Deras ensidiga bild stämde inte överens med min egen bild av Ryd.

I dag arbetar han som elevassistent på Rydskolan, där han träffar många barn och unga. Han är även engagerad i Shanazi Hjältar och Hjältinnor som arbetar mot hedersförtryck och för jämställdhet, ovillkorlig respekt och de mänskliga rättigheterna. Låten "Inga problem" har han skapat tillsammans med Markus Videsäter, David Strääf och gruppen Regimen, alla från Östergötland.

– Jag tror att barnen här påverkas negativt av den bild de får av Ryd utifrån. Med den här låten vill jag visa den bild av Ryd som jag ser varje dag. Ett Ryd fullt med kärlek, gemenskap och glädje!

I musikvideon, som är inspelad i just Ryd, ses Achraf spela fotboll med barn och ungdomar. Glädjen är påtaglig.

– Vi hade inte avtalat någon tid med barnen, utan började spela fotboll ihop helt spontant.

På ett dygn fick musikvideon 12 500 visningar på Facebook. Två dagar senare är den uppe i 17 000. Låten finns även på Spotify.

Kommer du på bo kvar i Ryd?

– Absolut, det här är stället jag älskar.

Med låten "Inga problem" vill Achraf Benachour visa en annan sida av Sveriges förorter.
Med låten "Inga problem" vill Achraf Benachour visa en annan sida av Sveriges förorter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!