Till vardags är han ingenjör och utvecklar 3D-kamera-system på Mjärdeviföretaget Sick VPI. Men just nu tar han sitt mångåriga whisky-intresse ett steg till.
Främst skotsk– Genom en av våra största importörer Symposion lär jag mig mer om smaker och hoppas på att kunna bli en mer professionell provningsledare i framtiden.
Tillsammans med arbets-kamrater brukar han, utanför arbetstid, prova olika sorter.
Blend eller single malt?
– Single malt, det är vad vi oftast provar. Men vid senaste kurstillfället fick vi faktiskt göra en egen blend och blanda ett tiotal sorter.
Whisky eller whiskey?
– Whisky, eftersom jag är mest inriktad på skotska sorter. Men det slinker allt ner en eller annan irländsk whiskey också.
”Allt har sin charm”Och bourbon?
– Jag har tillbringat två år i USA så jag har provat väldigt många sorters bourbon också. Allt har sin charm.
Fotglas eller on the rocks?– Fotglas! Isen tar bort så mycket smaker. Och ett traditionellt rocks-glas är lite för stort, det kan inte fånga in alla aromer som ett litet fotglas.
Slutligen, hur tror du att årets whiskyexpo blir?
– Det blir roligt. Jag kommer att stå bakom disken, hälla upp och prata med gästerna om vad som finns i glaset. Mässan i Linköping tar in många internationella gäster som sitter inne med mycket kunskap.
Mässan pågår i Cupolen 1–2 februari. Se mer på www.whiskyexpo.se