Här är de nominerade till Handelsfesten

Fyra prestigefyllda priser ska delas ut, och omkring 400 gäster väntas till Handelsfesten i Tornet i Linköping. Den 15 mars hålls den tionde upplagan av festen för stans butiker.

Rosie Hall, Linköping handel.

Rosie Hall, Linköping handel.

Foto: Mikael Svensson

Linköping2018-02-21 19:45

– Det är en höjdpunkt på året. Det är jätteviktigt att belöna och lyfta dem som jobbar i branschen, säger Rosie Hall i Linköping Handel.

Hon pekar på att handeln genomgår stora förändringar, med e-handeln och att det då är betydelsefullt med fest och prisutdelning.

Fackförbundet Handels är en av dem som delar ut pris på Handelsfesten. Ombudsmannen Carina Tollman är inne på samma spår som Rosie Hall:

– Det är roligt att få sätta dem som jobbar i handeln på kartan. Man behöver uppmuntras och se möjligheterna att växa. Vi vill behålla våra medlemmar i branschen länge. Vi tror att man gör det genom att till exempel minska deltidsanställningar, säger Carina Tollman.

Mediekoncernen NTM är en av parterna bakom Handelsfesten. Jessica Stille, chef för Mötesfabriken som ägs av koncernen, deltagit i en ansiktslyftning av det som var Handelsgalan. Nu ska den även vända sig till en yngre publik.

– Vi har gjort om den till en fest, och tagit bort middagssittningen. Tanken är lite mera mingel med god mat och underhållning. Eftersom vi vet att många betalar privat halverade vi också priset, säger Jessica Stille.

Handelsgalan 2017. Så här såg det ut när personalen på Åhens fick priset för Årets Kedjebutik.
Handelsgalan 2017. Så här såg det ut när personalen på Åhens fick priset för Årets Kedjebutik.
Nominerade

Årets butik

Meadow Hill (Kläder, inredning).

Linköpings trädgårdshandel.

Esq (inredning).

Årets kedjebutik

Coop Garnisonen.

Åhléns.

Ica maxi stormarknad.

Årets butikssäljare

Anida Isljami, Mac Cosmetics Åhléns.

Elina Svensson, Ica Supermarket, Vikingstad.

Emma Krantz, Eurosko, Gränden.

Årets uppstickare

WS & Company (hobby).

Systrarna Cato (kläder, mode).

Pretty local (inredning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!