Han tar över efter Skönero kött

Nu ska Farbror Melins torg bli en mindre ödslig plats. I december öppnar Melins café & bistro i Skönero kötts gamla lokaler och satsar på uteservering.

Orhan Asmarson ser en stor potential i det idag ödsliga Farbror Melins torg. En uteservering skulle kunna få torget att leva upp.

Orhan Asmarson ser en stor potential i det idag ödsliga Farbror Melins torg. En uteservering skulle kunna få torget att leva upp.

Foto: Peter Jigerström

Linköping2015-10-19 14:36

Sedan Skönero kött gick i konkurs i våras har lokalen i korsningen Repslagaregatan-Ågatan gapat tom. Detsamma kan även sägas om intilliggande Farbror Melins torg, som inte blivit den mötesplats som kommunen tänkt sig efter ombyggnationen. Men kanske kan det bli ändring på det nu.

I början av december öppnar en ny restaurang, Melins café & bistro, i lokalerna. Chefen Orhan Asmarson har tidigare drivit Café & kök i Gränden, en verksamhet är nu stängd.

– Redan när Skönero stängde så kontaktade vi fastighetsägaren Lundbergs. Vi har alltid velat ha andra lokaler med möjlighet till uteservering, så när den här chansen dök upp kändes det självklart att ta den, säger han.

Någon uteservering på Farbror Melins torg har han ännu inte fått klartecken för, utan endast på den mark närmast lokalen som Lundbergs äger. Men kommunen har flaggat för att det finns möjligheter till att utöka på en del av torget när vår- och sommarsäsongen kommer.

– I dag är det väldigt tomt här, men jag hoppas att vi kan bidra till att torget blir en trevlig miljö där många vill vara, säger Orhan Asmarson.

Han är också noga med att påpeka att det inte handlar om en flytt av Café & köks verksamhet, utan om ett annat, utvidgat restaurangkoncept med ekologisk profil.

– Till en början kommer vi att ha öppet på morgonen med frukostservering och vi kommer också att baka allt på plats. Förhoppningsvis kan vi senare få fullständiga rättigheter och ha öppet även kvällstid, men det blir i så fall framåt våren och sommaren.

Det var i mars i år som Skönero kött stängde alla sina stadsbutiker i Linköping, Norrköping, Västervik och Katrineholm på grund av dålig lönsamhet. Kort därefter lades även verksamheten på gården Skönero, där produktionen av köttet skedde, ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!