Han öppnar för ännu strängare restriktioner i Linköping

Linköping samordnar med Norrköping och öppnar för att ytterligare skärpa restriktionerna: "Med lika spelregler är det större chans att man gör rätt", säger Niklas Borg (M).

Niklas Borg (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, säger att det kan bli ytterligare skärpning av restriktionerna i Linköping.

Niklas Borg (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, säger att det kan bli ytterligare skärpning av restriktionerna i Linköping.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2020-10-29 17:38

Vi når kommunstyrelsens ordförande just som Region Östergötlands pressträff börjar på torsdagen. Han ser positivt på att det nu införs striktare lokala restriktioner i länet. 

– Utifrån den väldigt snabba ökning som vi har i Östergötland så är det bra och naturligt att det här kommer nu. Nu har vi chansen att ändra beteende för att få stopp på smittspridningen, säger Niklas Borg.

Han meddelar att de just nu ser över de kommunala verksamheterna, och under en pressträff på fredagen ska kommunen presentera mer detaljer kring hur de nya riktlinjerna påverkar Linköpingsborna. Bland annat står det att invånarna nu ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer som till exempel bibliotek och badhus, verksamheter som ofta styrs kommunalt. 

– Vi har sagt att just fritidssektorn kommer att vara en av de största utmaningarna för oss att hitta rätt i. Allt är ju inte svart eller vitt; det finns ett mellanting mellan fritt tillgängligt och helt nedstängt, säger Niklas Borg. 

Lars Stjernkvist (S), kommunalråd i Norrköping, meddelar att man där diskuterar att eventuellt införa ytterligare skärpningar, ännu hårdare än de som presenterades under torsdagen. Niklas Borg är inne på samma spår:  

– För att göra det så enkelt som möjligt för östgötarna att följa de restriktioner som finns så försöker vi att samordna med Norrköping. Gör vi det så lika som möjligt så blir det lättare att förstå och lättare att följa, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!