Corren möter Magnus Widgren utanför Wärdshuset i Gamla Linköping, där han ska äta julbord med sina föräldrar. Hans mamma är uppvuxen i Gamla Linköping och föräldrarna möttes första gången för många år sedan på kägelbanan bredvid Wärdshuset. Tycke uppstod och Magnus Widgrens pappa blev inte lite imponerad när han såg hur hans framtida fru spelade. Hon var SM-mästare i kägel.
Magnus Widgren skrattar när han berättar om det. Även om han har lämnat hemstaden för att jobba i Stockholm besöker han ofta Linköping där föräldrarna samt en bror och en syster bor kvar. Många av hans kollegor inom reklambranschen i Stockholm har också någon anknytning till Linköping, antingen är de födda här eller har pluggat på universitetet.
– Det är något speciellt med Linköpingsbornas rikedom på idéer och stadens entreprenörsanda. Många av våra uppdragsgivare är också från Linköping, säger Magnus Widgren.
Det som han lärde sig på Intersports skoavdelning har han fortfarande med sig. Hur man säljer skor skiljer sig inte så mycket från hur man säljer vilken annan vara som helst. Det som har ändrats är hur man hittar rätt person till rätt vara och hur reklam eller budskap förmedlas och paketeras. Marknadsföring har blivit vetenskap, enligt Magnus Widgren.
– Vi ägnar oss åt riktad marknadsföring vilket innebär insatser till utvalda grupper. Det betyder att vi kan räkna resultatet. Då har man vetenskapligt bevis på om något fungerar eller inte, säger han.
Medan han fortfarande läste e-handel på högskolan i Borås fick Magnus Widgren fick sitt första jobb. Det var på en reklambyrå i Stockholm. Och när han efter ett par år blev av med det jobbet startade han eget. Första faktura från sin egen byrå skrev han på en servett.
– Vi fick göra reklam för Ica:s näthandel. Den är populär nu men 2002 fanns den knappt. Vi jobbade med konceptet med "matkassen" och vände oss till småbarnsföräldrar. Första året blev byråns resultat 30 000 kronor, andra året 300 000 kronor och tredje året tre miljoner kronor, säger Magnus Widgren.
Efter fem år sålde han byrån och fick 10 miljoner kronor. Då upptäckte Magnus Widgren att man också kan handla med byråer, det finns aktörer som vill köpa och utveckla dem. Efter försäljningen stannade han ytterligare några år på sitt gamla företag för att sedan gå vidare till att bygga upp en ny avdelning för direktmarknadsföring på Scholz och Friends.
– Då var det stort tryck på reklambyråerna att använda taktiska kanaler såsom exempelvis sociala medier för att nå kunderna. Digitala redskap ger ett snabbt svar om något funkar eller inte. Och lyckas man på till exempel FB eller Youtube och berör målgruppen, då brukar den själv sprida retoriken vidare och skapa ny effekt, säger han.
Samtidigt har Magnus Widgren också ägnat sig åt sin byrå-handel-kärlek. Tillsammans med sina kompisar startade han nya byråer och sålde dem vidare efter ett tag men behöll en del aktier. Till sin nya vd-post kommer han efter att ha sålt företaget Friendsbyråerna, där fyra reklambyråer ingick, till Nordkom.
– Reklambranschen är i ständig rörelse och man kan aldrig tro att det som gällde i går ska gälla i morgon. Jag säger som Wayne Gretzky: jag åker inte till pucken utan dit pucken är på väg, säger han.
Magnus Widgren äger tillsammans med sina partners aktier motsvarande cirka 33,3 procent av det totala antalet aktier i Nordkom som i samband med affären byter namn till just Friendsbyråerna.