Han blir ny kulturchef på Corren och NT

Erik Jersenius har rekryterats som ny kulturchef på Corren och NT. Han tillträder tjänsten senare i höst. "Jag är supertaggad".

36-årige Erik Jersenius har rekryterats som ny kulturchef på Corren och NT.

36-årige Erik Jersenius har rekryterats som ny kulturchef på Corren och NT.

Foto: Jakob Svärd

Linköping2021-09-24 11:41

36-årige Erik Jersenius arbetar i dag som kulturchef på Vestmanlands Läns Tidning, VLT.

Han har en gedigen bakgrund som journalist och har tidigare arbetat som reportervikarie på såväl Corren som NT mellan åren 2009 och 2011.

Karriären har också innehållit jobb som nyhets- och landstingsreporter på Gefle Dagblad och nyhetsreporter på Dagens Industri och TT.

Jersenius, som är född i Finspång och uppvuxen i Norsholm och Norrköping, har en skolgång bakom sig som bland annat bestått av studier i religionsvetenskap vid Linköpings universitet och journalisthögskolan, JMK, i Stockholm.

– Min plan efter JMK var att jag skulle återvända till Östergötland, men så blev det inte. Man kan säga att jag levt tio år i exil, säger Erik och småskrattar.

Han kommer att tillträda tjänsten senare i höst.

– Jag ser det som en stor utmaning att få leda jobbet och är supertaggad inför uppgiften.

Maria Kustvik, chefredaktör och ansvarig utgivare för Corren, ser Erik Jersenius som ett starkt nyförvärv.

– Vi lever i ett samhälle i stark förändring där grundläggande värderingar om demokrati och mänskliga rättigheter utmanas. Kulturen är under attack och ifrågasätts på ett sätt som vi under modern tid inte har skådat. Kulturen är ett område att värna, därför spänner vi bågen och rekryterar en kulturchef till Corren och NT. Vi är väldigt glada över att Erik vill ta sig an detta uppdrag, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!