Guppa in på Dive-in

Drive-in är inget nytt. Men nu har Linköping, och kanske även Sverige, fått sitt första Dive-in. Simmare, kajakpaddlare och dykare i Stångån kan nu beställa mat direkt från vattnet, mitt i stan.

Ann-Mari Brengdahl vill utöka Dive-in med flytbrygga.

Ann-Mari Brengdahl vill utöka Dive-in med flytbrygga.

Foto: Frida Glenning Ströberg

LINKÖPING2017-06-20 07:30

Det fungerar som en drive-in. Fast byt ut stressen mot fridfullhet, den sladdriga hamburgaren mot varmrökt lax och högtalarrösten mot en gammal ringklocka. Ann-Mari Brengdahl, ägare till båten Esperanza, har stora planer för restaurangens nyöppnade koncept. I fredags var det invigning, och flera båtar kom nyfiket fram. Ann-Mari samarbetar med Linköping kajak och målet är en flytbrygga som gör det lätt att stanna och ankra.

– Så småningom kommer en Dive-in meny som ska sitta på sidan av båten. Jag tänker mig till exempel "Kockens fiskelycka" med varmrökt lax och hemmagjord potatissallad.

Redan nu kan man få glass om man kommer sjövägen och plingar i ringklockan. Har man lite framförhållning kan man förbeställa en matsäckskorg att få med sig. Mat och dryck hissas ned i en fin serveringskorg som är gammalt arvegods till Ann-Marie.

– Ringklockan hörs ned till personalen i byssan. Om inte har vi snälla gäster som brukar hojta!

Ann-Mari själv är en riktig vattenmänniska och dyker en del. När hon är ledig byter hon skeppet Esperanza mot sin motorbåt i Vättern. Att leka med ord och marknadsföra sig med olika koncept är inget nytt för henne. Innan hon tog över Esperanza arbetade hon med kommunikation. På båten anordnas, året om, allt från yogabruncher till livespelningar och after workshops.

– Det här läget är fantastiskt, med centrum på ena sidan och vackra Kinda Kanal på andra. Jag tror staden kommer växa mer åt det här hållet. Jag ser hoppfullt på framtiden!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om