Gripen man fick in kniv på arresten – skadade sig själv

En man som tidigare i augusti häktades misstänkt för flera fall av grova hot mot poliser fick med sig kniv in på arresten i Linköping. Fallet har anmälts till Arbetsmiljöverket.

Den häktade yxmannen framförde blodiga dödshot mot poliser på arresten i Linköping.

Den häktade yxmannen framförde blodiga dödshot mot poliser på arresten i Linköping.

Foto: Tord Olsson/arkiv

Linköping2021-08-20 14:26

I en anmälan från Polismyndigheten till Arbetsmiljöverket beskrivs vad som hände inne på arresten under den aktuella kvällen då fyra poliser dödshotades av en man som nu sitter häktad i väntan på åtal.

På något sätt ska mannen ha fått med sig en kniv in på arresten och när han låstes in i sin cell började han skada sig själv med kniven och hotade flera poliser. I cellen framförde han också att han skulle ta livet av poliser. Inom kort gick polisen in i cellen och mannen fördes till akuten i Linköping för vård.

Filip Dahlgren, gruppchef på polisen i Linköping, menar att det i dagsläget är oklart hur personen kunde få med sig kniv in på polishuset.

– Ja jag kan ju bara spekulera i det, det händer ju att sådant missas. Vi kroppsvisiterar ju alla som tas in enligt lag men man söker ju inte hur djupt som helst. Just i detta fallet vet jag faktiskt inte exakt hur det gick till.

Det var den 7 augusti som polisen larmades till en adress i ett ytterområde i Linköping där mannen i fråga ska ha uppträtt hotfullt och burit runt på både kniv och yxa. Mannen, som är i 25-årsåldern, ska vid tillfället ha varit berusad vilket föranledde att han fördes till arresten för tillnyktring.

Den 10 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av grovt hot mot tjänsteman och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!