Gripanden efter mord kan bli aktuellt

En månad har gått sedan mordet på Slöjdgatan – och ännu har ingen frihetsberövats. Gripanden kan dock snart bli aktuella.

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Linköping2015-03-31 16:04

Spaningsledaren låter optimistisk när Corren pratar med honom.

– Vi arbetar vidare med oförminskad styrka, säger kommissarie Joakim Jäderstig.

Efter mordet på en 24-åring den 3 mars har polisen hållit ett stort antal förhör med personer som sett delar av händelseförloppet.

– Vi har fått in bra uppgifter. Jag hoppas att det grundliga polisarbetet nu ska leda till att utredningen kan gå in i nästa fas med förhör av misstänkta personer.

I ett tidigt skede fick polisen i Östergötland förstärkningar från polisen i Jönköping. Dessa poliser arbetar fortfarande med fallet.

– Vi har god hjälp av våra kollegor från Jönköping. De är vana att organisera stora mordutredningar.

Polisen arbetar efter en särskild handbok, kallad PUG (polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott). I handboken beskrivs alla åtgärder som ska genomföras när det inträffat ett spaningsmord. Fokus ligger inte minst på att i ett tidigt skede samla in så mycket information som möjligt om själva gärningen och om brottsoffret. Dessa uppgifter ska analyseras på ett systematiskt sätt.

– Vi följer den här metoden till punkt och pricka, säger Joakim Jäderstig.

En del av arbetet har varit inriktat på att kartlägga 24-åringen sista timmar i livet för att, om möjligt, komma fram till ett motiv.

– Det klarnar allt mer, säger Jäderstig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!