– Det finns säkert de som tycker att det är bara att bygga igen banan, men mitt och styrelsens jobb är att få politiker och tjänstemän att tänka lite annorlunda.
Under måndagen blev kommunens förslag att bygga nya bostäder på golfbanan känt. Något klubben sen tidigare informerats om.
– Vi har haft en hel del diskussioner med tjänstemän och politiker redan och kommer att ha fler konstruktiva möten framöver. Vi anser att det finns en hel del att säga om det här och känner oss väl förberedda med starka argument.
Linköpings Golfklubb har arrenderat marken i omgångar sen de första nio hålen invigdes av Prins Bertil 1949. Det nuvarande arrendet går ut 2021, men Carl Falkenberg räknar med att det kommer skrivas om.
– Jag skulle tänka mig att arrendet förlängs med 15 år, från 2012 till 2036.
Men samtidigt är det bråttom att få till en förändring av kommunens förslag.
– Samrådet finns tillgängligt under tre månader och efter det kommer nog planerna att fastna i cementen om jag får uttrycka mig så. Därför är det nu vi måste lägga i vår högsta växel för att få politiker och tjänstemän se över förslaget.
Han fortsätter:
– Att förtäta en stad kan vem som helst göra. Men ingen av våra jämlika universitetsstäder, som Umeå, Örebro, Lund eller Uppsala, kan bygga en golfbana tre kilometer från centrum. Den här banan har ett betydligt större attraktionsvärde än man tror, det finns ett mycket stort intresse att ha kvar det här som en grön lunga i staden.
Carl Falkenberg säger att han har förståelse för att det måste byggas nya bostäder, men att platsen är illa vald.
– Linköping saknar inte mark att bygga på, men paniken sprider sig i alla kommuner. Nu måste man bygga och då tar man till alla marker man kan hitta. Jag tycker att det här är en ganska liten lösning på ett större problem.