Golfklubben har skrivit till kommunen, de vill redan nu förhandla villkoren för golfbanan som ligger alldeles invid Linköpings universitet. Kommunen äger marken och klubben hyr den för cirka 200 000 kronor per år. Arrendet löper ut år 2021.
– Det här är en av de mest stadsnära golfbanorna som finns i Sverige. Vi har investerat och byggt för miljoner och jag tror inte att någon vill ta det här ifrån oss, men man vet ju aldrig hur de politiska vindarna blåser, säger ordförande Carl-Stephan Rundquist.
I förhandlingsunderlaget föreslår de att arrendeavgiften slopas eller sänks. Helst vill de köpa marken, de föreslår själva att köpet ska vara villkorat så att klubben inte kan sälja marken vidare.
Om inte något av detta är möjligt föreslår de att kommunen ger dem bidrag för renovering av klubbhuset. Som sista utväg föreslår de ett kommunalt lån med låg ränta.
– Vi tycker att det är lite ojämlikt mellan sporterna, det här är en av Sveriges största sporter. Linköping har nu en ny ridanläggning och en ny fotbollsarena, varför inte satsa lite på golfen. Vi för ingen lysande tillvaro ekonomiskt, det är kämpigt, och det är därför vi skriver som vi gör, säger Carl-Stephan Rundquist.
Samtidigt är han medveten om att ett eventuellt bidrag till Linköpings golfklubb i rättvisans namn även borde leda till att Landeryds golfklubb behandlas lika. Även de arrenderar mark av kommunen.
Några förhandlingar om arrendet har ännu inte kommit igång, det som finns är klubbens förslag. Än mindre har det nått politisk nivå, markarrenden sköts normalt av tjänstemän.
När Corren prövar frågan på Muharrem Demirok (C) som styrde samhällsbyggnadsnämnden under nästan alla de åtta år Alliansen hade makten svarar han så här:
– Det är en jättesvår fråga. Det är en populär golfklubb och jag har svårt att se att någon skulle vilja plocka bort den. Å andra sidan finns det skisser på att flytta ut Vallarondellen, göra nya trafiklösningar och förtäta med bostäder, men det ligger väldigt långt fram i tiden. Jag kan förstå golfklubben, jag vet att de behöver en ny klubblokal och ska de våga investera måste de ju veta att de får finnas kvar.
Just nu är det socialdemokraten Kristina Edlund som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Inte heller hon kan avfärda golfklubbens oro.
– Jag har fått signaler från tjänstemännen om att vi behöver ta fram en fördjupad översiktplan på det här området. Det finns ett starkt tryck runt Mjärdevi, Vallastaden och universitetet och då måste vi som kommun ta ett helhetsperspektiv. Men det är inget som nämnden fattat beslut om ännu, säger hon.
Hon gissar att beslutet att sätta igång tas under 2015 och därefter tar det cirka två år att färdigställa en fördjupad översiktplan.
Linköpings Golfklubb drivs som ett aktiebolag och omsätter mellan 10 och 11 miljoner kronor per år.