Glad överraskning när kommunen fixade sittplatser

När Tanneforspojkarna vädjade, då agerade kommunen blixtsnabbt. Nu kan stadsdelens invånare vila sig på två nyuppsatta bänkar.

Margareta Klingspetz och Siv Nordqvist är glada över de nya parkbänkarna i Tannefors.

Margareta Klingspetz och Siv Nordqvist är glada över de nya parkbänkarna i Tannefors.

Foto: Privat

Linköping2021-09-26 15:00

Den här solskenshistorien börjar med en ond rygg. Siv Nordqvist, som bor vid Tannefors slussar, fick allt svårare att ta sig till Ica för att handla. Hon var i stort behov av att vila ryggen någonstans på vägen.

Siv är ordförande i Resurspoolen – en förening med volontärer som på olika sätt hjälper gamla och ensamma människor – så hon förstod att hon inte var ensam om sitt problem.

– Det finns ju ett äldreboende här också, Kvarnbacken. Jag kontaktade Tanneforspojkarna och sade att 'det här får ni se till att fixa', berättar Siv.  

Tanneforspojkarna är en kamratförening med cirka 220 medlemmar. Håkan Quist är en av dem:

– Vi kontaktade kommunen som snabbt och utan byråkrati satte upp två bänkar, en på trottoaren vid Curmansgatan och en vid Snugganparken. Vi är alla förvånade över att det gick så lätt och smidigt, säger han.

Siv är också överraskad.

– Jag har jobbat på kommunen i 45 år och har aldrig varit med om att något gått så fort. Nu ser jag många som sitter på bänkarna; de är väldigt uppskattade, säger hon.

Den snabba "kommunen", det var i det här fallet Caroline Hällgren, projektledare som jobbar med tillgänglighetsfrågor. Hon blir glad när vi ringer och berättar hur uppskattade bänkarna blivit.

– Det var förstås inte bara min förtjänst, det här är sådant hela kontoret arbetar med. Men jag vet att bänkar ofta är väldigt populära. Dels är det många äldre som har behov av att vila, dels skapar bänkarna trivsel i ett område, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!