Ghost-tvisten: Ingen förlikning i sikte

Det ser inte ut att bli någon förlikning mellan de tidigare medlemmarna i Ghost och bandledaren. Nu planerar tingsrätten för en sex dagar lång rättegång.

Tvist. Linköpings tingsrätt har börjat planera för en rättegång i september.

Tvist. Linköpings tingsrätt har börjat planera för en rättegång i september.

Foto: Peter Jigerström

Linköping2018-03-13 17:00

I november förra året hölls en så kallad muntlig förberedelse i Linköpings tingsrätt. Det stod då klart att parterna – fyra tidigare medlemmar i hårdrocksbandet Ghost och bandledaren Tobias Forge (Papa Emeritus) – stod långt från varandra.

De tidigare bandmedlemmarna har begärt att Forge ska tvingas redovisa bandets intäkter och kostnader – för att i förlängningen kunna kräva honom på ekonomisk ersättning. Forge har tillbakavisat kravet med motiveringen att det var han ensam som skapade bandet. De tidigare medlemmarna var, enligt bandledaren, endast att betrakta som inhyrda musiker. I samband med den muntliga förberedelsen gjordes försök att nå en förlikning – men försöket misslyckades.

– Om det ska göras ett försök till förlikning ska det göras nu. Innan kostnaderna rasar i väg alldeles förskräckligt, sade Forges juridiska ombud, Ann-Charlotte Söderlund Björk.

Linköpings tingsrätt har nu börjat planera för en rättegång där det blir upp till domarna att avgöra den infekterade tvisten. Rättegången är tänkt att börja den 3 september. Under sex förhandlingsdagar ska alla relevanta omständigheter gås igenom. Rättegången avslutas – om parterna inte når en förlikning innan dess – den 12 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!